Hjem Nyheter Norge Mange nye asylmottak i Nord-Trøndelag

Mange nye asylmottak i Nord-Trøndelag

 MASSEINNVANDRING  Stadig flere asylmottak etableres i Norge. I Nord-Trøndelag skal man etablere nye og utvide allerede eksisterende mottak i tre kommuner.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

I kommunene Steinkjer, Levanger og Stjørdal i Nord-Trøndelag finnes det fra før av en rekke asylmottak. Enkelte av disse vil man øke kapasiteten på, og i samtlige av kommunene ønsker man å opprette nye mottak.

Steinkjer

Fra før av har Steinkjer kommune i Nord-Trøndelag et mottak for såkalte enslige mindreårige asylsøkere med 40 plasser, og et vanlig asylmottak med kapasitet til å huse 180 personer.

Ifølge ordfører i Steinkjer kommune, Bjørn Arild Gram, så skal det være flere aktører som har levert inn anbud om å opprette mottak i kommunen.

Levanger

I Levanger kommune har fra før et vanlig asylmottak med 130 plasser, og samt et mottak for såkalte enslige mindreårige asylsøkere med 18 plasser. Sistnevnte vil man blant annet utvide med 40 plasser.

Ordfører Robert Svarva (Ap) opplyser om at hans kommune er klar for enda flere.

– Vi har noen tomme bygninger og skoler som vi kan få i stand med flatsenger, dersom det blir nødvendig, forteller Svarva til Trønder-Avisa.

Stjørdal

Stjørdal kommune har i dag et vanlig asylmottak med 180 plasser. Her har man levert inn anbud om å få opprette ytterligere to mottak. Et mottak med plass 60 personer, og et annet med plass til åtte. Begge disse sikter seg inn på «enslige mindreårige asylsøkere».

Kilde:
Steinkjer kan få fire asylmottak