Hjem Nyheter Globalt Mangel på sikkerhet i mange videoapper

Mangel på sikkerhet i mange videoapper

2

IT SIKKERHET Mange apper for videokommunikasjon er usikre, ifølge en undersøkelse gjort ved Mozilla Foundation.

Mange videoapper har manglende sikkerhet og tillater alt for enkle passord.

De fleste apper for videokommunikasjon er usikre og lever ikke engang opp til minimumskravene, ifølge en gruppe sikkerhetsforskere ved Mozilla Foundation, skriver Nya Dagbladet.

Forskerne har undersøkt de mest kjente appene for videomøter og kommunikasjon, og konklusjonen er at mange av disse ikke holder mål.

Som eksempel på apper med dårlig sikkerhet nevnes Discord, Zoom, Houseparty og Doxy. Disse kritiseres for hvordan de håndterer brukernes opplysninger og at de faktisk videreformidler brukernes informasjon til en tredjepart for målrettet reklame og markedsføring.

Apper som får gode anmeldelser er Signal og Facetime – fremfor alt ettersom disse anvender seg av end-to-end kryptering.

Flere av appene godkjente usikre passord som «12345» eller «11111», hvilket er ekstremt lett å gjette seg til både med og uten digitale verktøy.

Forskergruppen gjennomgikk tilsammen 15 apper. Discord, som i visse tilfeller fikk god rangering, ble imidlertid ansett for å være blant dem som hadde den verste sikkerheten. De øvrige var Houseparty og Doxy.me.

Kort tid etter undersøkelsen endret Discord innstillingene slik at det ikke lenger er mulig å velge for enkle passord.

Les også:
AVSLØRING: Sikkerhetsbrist ved den nye korona-appen Smittestopp

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Grim
2 år siden

Discord er akuratt som facebook – en plattform der utviklerne kan overvåke alle brukere til enhver tid. Tak stasi …

Heimdal
Svar til  Grim
2 år siden

En blandt de største stasier må vel være Google, der mange tjenester i dagens superdigitale avhengighetsverden underlegges det utenlandske overvåknings- og kartleggings-foretaket, som ikke engang er oppført med en form for kontakt i landet. Det siste var vel at de skulle få kjøpe seg en haug av norsk territorie for å anlegge svære datasentre og lagre i vårt land.