Hjem Nyheter Norden Mann arrestert av Säpo etter mistanke om «flyktning»-spionasje

Mann arrestert av Säpo etter mistanke om «flyktning»-spionasje

0

SVERIGE På tirsdag ble en mann arrestert av den svenske sikkerhetstjenesten, etter mistenker om å ha overlevert sensitiv informasjon til Russland. På onsdag ble ytterligere en antatt spion arrestert, mistenkt for å ha spionert på «flyktninger» for en fremmed makt.

Tidligere i februar arresterte den svenske sikkerhetstjenesten Säpo et titall personer med koblinger til en avskjediget marineoffiser, mistenkt for noen form for virksomhet som truer rikets sikkerhet.

På tirsdag ble en mann som arbeider i svensk høyteknologisk industri arrestert, midt under en middag med en russisk diplomat som i følge Säpo egentlig er en etterretningsagent.

Nå har det kommet opplysninger om ytterligere en Säpo-arrestasjon som fant sted på onsdag; denne gangen mot en mann som mistenkes for såkalt flyktningspionasje. Dette innebærer at mannen mistenkes for å ha forsøkt å hindre innvandrere i Sverige fra å uttrykke kritikk mot regimet i landet de har «flyktet» fra, samt for å ha samlet informasjon om regimets landsmenn i Sverige.

Spionasjen skal ha pågått i perioden 10. april til og med 30. september 2018, i Stockholmområdet. Det er uklart akkurat hvilken fremmed makt som mannen mistenkes å ha arbeidet for.

– Det stemmer at det er en person som ble arrestert i går, mistenkt for grov ulovlig etterretningsvirksomhet mot person, eller flyktningspionasje som det i blant kalles, bekrefter Säpos pressesjef Karl Melin til DN.

Arrestasjonen har ingen sammenheng med tirsdagens pågripelse, eller saken rundt marineoffiseren, i følge Karl Melin.

– Denne saken har til dags dato ingen kobling til noen annen eventuell sak. Det er alltid best å si «til dags dato» ettersom alle førundersøkelser jo kan lede fremover og gi koblinger til annet.

Ellers er Säpo som alltid hemmelighetsfulle.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg