Hjem Nyheter Mann forsvarte sitt hjem mot rasefremmede – ble arrestert for «rasisme»

Mann forsvarte sitt hjem mot rasefremmede – ble arrestert for «rasisme»

UTENRIKS En 67 år gammel britisk huseier ble arrestert av politiet etter at han forsvarte sin familie mot rasefremmede inntrengere.

Nigel Stringer og hans kone Cindy foran sitt hjem hvor angrepet fant sted.

En mann som forsvarte familien mot en væpnet gjeng som stormet hjemmet hans, endte opp med å bli arrestert – og anklaget for rasistisk motivert vold.

Politiet anholdt Nigel Stringer i tre timer, og han er fortsatt under etterforskning mens den kriminelle gjengen – som antas å ha vært bevæpnet med en pistol, kniver, metallstenger og en armbrøst – fikk gå.

Stringer var i ferd med å nyte en søndag ettermiddag med kone og tre barn i alderen 26, 24 og 22 ved deres 40-roms hjem i Morningthorpe, nær Norwich, da tre biler dukket opp ved portene til huset. Ut av bilene steg en gruppe menn hvorav en av dem begynte å klatre over gjerdet.

Han forteller til den britiske avisen Daily Mail at han ringte nødnummer og fortalte at han var under angrep og at en av mennene var bevæpnet med noe som så ut som en armbrøst.

Da en fjerde mann som var bevæpnet med det som syntes å være en pistol, begynte å slå på glassdøren, følte Stringer seg tvunget til å handle og grep en hockey-pinne og konfronterte inntrengeren.

– Jeg brukte hendene mine og pinnen til å skyve ham bort fra huset. Han fortsatte likevel med å slå og sparke meg.

Under basketaket ble det utvekslet rasistiske ord og utrykk fra begge partner. Mennene trakk seg deretter tilbake til bilene sine utenfor porten, hvor de blant annet stod og holdt et armbrøst, hevder Stringer.

Rett før politiet ankom plassen ringte en av inntrengerne til nød-sentralen og fortalte at han hadde blitt utsatt for et rasistisk motivert angrep. Fem politibiler ankom deretter plassen og arresterte Stringer og hans sønn for rasistisk motivert vold. Politiet skal ha intervjuet mennene ved porten, men ingen av de ble arrestert.

Til avisen forteller Stringer at politiet var uinteressert i skadene hans, og påstod at gjengen kun hadde gått inn i hagen hans og derfor «ikke gjort noe galt». Et par uker senere fikk han beskjed om at politiet hadde henlagt saken.

67 åringen, som til vanlig jobber som magistrat, er naturligvis rasende over hvordan politiet har behandlet saken og sier til avisen:

– Jeg har hatt besteforeldre og foreldre som har jobbet for politimyndighetene. De ville alle snudd seg i graven over den moderne politisk korrektheten som førte til at min sønn og jeg ble tatt fra vårt hjem for å ha forsvart familien vår.

Stringer skal i etterhånd av angrepet funnet tre store kniver og en metallstang på eiendommen. Han er fremdeles under etterforskning for «hatkriminalitet».