Hjem Nyheter Norge Mann frifunnet for «hatytringer» mot homofilt par

Mann frifunnet for «hatytringer» mot homofilt par

5

OSLO En sint nabo ble tirsdag frikjent i Borgarting lagmannsrett for å ha fremsatt «hatefulle ytringer» etter at han gjentatte ganger hengte opp lapper på døra til et homofilt par.

Mannen, som var indignert over å ha paret som nabo, hengte i fjor vår opp tre lapper på parets dør der han i sterke ordelag gav uttrykk for hva han mente om dette.

Politiadvokat Børge Andre Kristiansen anførte at beskjedene var å anse som såkalte hatefulle ytringer fremsatt i en annens nærvær, da lappen ble funnet og lest av de to fornærmede i fellesskap.

Det var lagmannsretten, i likhet med Oslo tingrett, ikke enig i. I dommen ble det påpekt at ytringene rammet de to fornærmede direkte og som en enhet, og at «andres nærvær» nødvendigvis henviser på en tredjepart som ikke rammes av ytringen.

Politiets anke ble dermed forkastet. Mannen må derimot sone 14 dager i fengsel og betale en bot på 5 000 kroner for hensynsløs atferd.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Denne brave homohateren ble altså frifunnet på en teknikalitet, men må likevel sone og betale bot for «hensynsløs atferd». Hvem vil ha homoer som naboer, eller for den sakens skyld stoffmisbrukere, kriminelle, brune/svarte, i det hele tatt???

Asgaut
Asgaut
Svar til  Proverbs 26:11
3 år siden

Jeg har en homo som nabo. Det går helt fint. Vedkommende er styreleder i borettslaget. Jeg har også en somalisk alenemor som nabo. Det går også helt fint. Skjønner ikke greia med denne fyren det vises til i artikkelen. Kan han ikke bare la de to homsene få være i fred. Skal tro om han er en religiøs fundamentalist av noe slag, eller kanskje han tilhører DNM….

Reodor
Reodor
Svar til  Asgaut
3 år siden

Vetlandsfaret På Oppsal?

Asgaut
Asgaut
Svar til  Reodor
3 år siden

Hva er det med Vetlandsfaret på Oppsal?

JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Asgaut
3 år siden

Ja kjekt med litt aids.