Hjem Ukategorisert Mann mishandlet av somaliere på buss i Danmark

Mann mishandlet av somaliere på buss i Danmark

DANMARK: I forrige uke ble en uskyldig mann mishandlet av to somaliere på en buss.

Fra venstre: Bent Sandberg og Jim Lyngvild (Foto: Daniel Hjorth)
Fra venstre: Bent Sandberg og Jim Lyngvild (Foto: Daniel Hjorth)

Søndag natt satt Bernt Sandberg på en nattbuss på vei hjem da to somaliske ungdommer steg på bussen. Etter at de hadde sagt til ham at han ikke skulle «glo» på dem, startet de mishandlingen. De slo Sandberg gjentatte ganger i ansiktet og trampet han også i ansiktet femten ganger. Det uprovoserte angrepet har fått den kjente danske designeren og forfatteren Jim Lyngvild til å reagere kraftig.

«Dette landet har endt opp med en flokk blinde høns som vaser rundt omkring og er redde for å ta tyren ved hornene. Igjen har to somaliske ungdommer gått AMOK, og har sparket – nei, trampet – Bernt i hodet inne på en buss, uten at noen gjorde noe som helst», skriver han på sin offentlige Facebook-side.

Innlegget har fått stor spredning på Facebook og blitt delt over 16 000 ganger, og totalt har rundt 600 000 personer sett det. Lyngvild antar at han kommer til å myrdes før han har rukket å fylle 40 på grunn av at han har pekt ut en spesifik gruppe, men mener samtidig at det er viktig at noen våger å si ifra og stå for det.

Kilde:
Lyngvild raser efter grov bus-vold: Nu må folket vågne!