Hjem Artikler Mannen og det naturlige testosteronet

Mannen og det naturlige testosteronet

5

HELSE Martin Durvad forteller her litt om viktigheten for oss menn å holde vår naturlige testosteronproduksjon så høy som mulig, og så lenge som mulig.

Det er viktig på mange områder for en mann å pleie sin naturlige testosteronproduksjon. Som man kan se i grafen ovenfor, topper mannens testosteronnivå seg i 26-årsalderen, og faller deretter støtt hele livet.

Et for lavt testosteronnivå kan medføre fedme, mindre muskel- og benmasse, færre røde blodlegemer, hjertekarproblemer, mindre sexlyst, samt dårligere humør og hukommelse.

Mannens natur er å etablere, beskytte og forsørge en familie, mens nåtidens marxistiske verdensbilde påvirker den nordiske mannen til det stikk motsatte. Det er morsomt nok dette som gjør en riktig mann, og får kroppen til å produsere en masse testosteron. Dette vil jeg utdype senere i teksten.

Vi kjenner alle til typen, som ikke kan ta vare på seg selv, som er avhengig av velferdsytelser, som aldri har utrettet noe på egen hånd, og som kvinnene vemmes av på grunn av sitt veike utseende. Disse menn er som oftest marxister eller lignende, og i akutt underskudd av testosteron.

Mens den sterke og beskyttende mannen, som kan skape alt med sine bare never, er akkurat det kvinnen ser etter. Testosteron er lik styrke og selvtillit hos mannen.

Det er tusenvis av års utvikling og genetikk som styrer oss mennesker; urmennesket i oss alle. Helt tilbake til da vi var samlere og jegere, så var målet overlevelse. Kvinnens naturlige rolle er å holde sammen familien og føre slekten videre, hvorpå mannens rolle er å beskytte og forsørge familien. Dette er den naturlige del, som forbinder mannen og kvinnen i harmoni, hvilket også naturligvis skal vernes om i det nye Norden.

Et lavere testosteronnivå kan skyldes mange ting som:
Overvekt, stress, dårlig kondisjon, inaktivitet og søvnmangel. Utover det kan også kosten påvirke kroppens produksjon av hormonet.

Testosteron produseres i testiklene, hvor Leydig-celler omdanner kolesterol til testosteron, hvilket igjen sendes rundt i kroppen via blodet og innvirker på dens mange funksjoner.

Dette var litt om viktigheten med å øke testosteronproduksjonen, og jeg vil nå komme med noen råd, som er delt opp i to grupper: det du kan spise, og det du selv fysisk kan gjøre:

Østers
Østers har i århundrer vært forbundet med høyere libido (sexlyst), men de vitenskapelige bevisene er dog mildt talt tvilsomme. Til gjengjeld har østers et høyt innhold av sink, hvilket har betydning for testosteronproduksjonen.

Olivenolje
Leydig-cellene produserer som sagt testosteron av kolesterol, og en argentinsk studie viser også at kokosolje og olivenolje tilsynelatende hjelper cellene til å absorbere mer kolesterol.

Druer
En klase røde druer hver dag har vist seg å både øke testosteronnivået, samt forbedre sædens evne til å svømme – hvilket er mest relevant, hvis du ønsker å få barn.

Torskerogn
Innholdet av D-vitaminer i rognen kan øke testosteronnivået med opp til 90 prosent. Hvis du ikke liker torskerogn, så skal du i stedet overveie å velge mager fisk med et lavt omega-3-innhold. Omega-3 er godt for hjertet, men ikke nødvendigvis for testosteronnivået.

Granatepler
En studie viser til at granatepler øker spyttets testosteronnivå med gjennomsnittlig 24 prosent, samt forbedrer humør og velvære hos både menn og kvinner.

Oksekjøtt
Trenger det å skrives noe her?

Brokkoli
Et forhøyet østrogennivå fører til fettopphopning og kan forstyrre muskelveksten. Brokkoli, kål og rosenkål inneholder høye nivåer av indol-3-carbinol, som etterligner og konkurrerer med kvinnelige østrogener om å påvirke kroppen. Indol-3-carbinol opptar så å si plassen, slik at østrogener ikke kan komme til. I en klinisk studie nesten halverte indol-3-carbinol det kvinnelige hormonet østradiol hos menn.

Egg
Egg har et høyt innhold av kolesterol og hører også til i det øverste sjiktet over sinkinnhold. Dertil kommer et høyt proteininnhold. Kolesterol og sink finnes så og si kun i eggeplommen, som også inneholder ca. 50 prosent mere protein enn eggehviten. Undersøkelser har også vist at kolesterolinnholdet i egg ikke forhøyer det dårlige kolesterolinnhold i blodet, og at det ikke er dårlig for hjertet.

Unngå for mange karbohydrater
Mange menn med lavt testosteron spiser for mange karbohydrater og for mye hurtigmat, hvilket nærmest gjør det umulig å øke testosteronnivået. I stedet anbefales en sunnere kost, som er rik på sunne fettstoffer (eksempelvis avocado, kokosolje og vill laks), som har bevist å bidra til å bygge muskler og øke testosteron.

Tren mer
Testosteron er viktig for muskelmasse og styrke, som vi alle vet, og det er faktisk gjensidig. Musklene kan nemlig gjennom trening øke testosteronnivået i kroppen.

Reduser stress
Når kroppen er stresset fokuserer den på å frigi kortisol, hvilket igjen begrenser kroppens produksjon av andre hormoner, som testosteron.

Sov bedre
Å få nok søvn, samt sove på rett tidspunkt, er to av de mest effektive, naturlige måtene å heve testosteronnivået på. Å få en bedre nattesøvn er også med på å redusere stress og gir deg mer energi.

Skap noe
Å skape noe med hendene, som det å bygge et hus eller felle et tre, er altbetydende for testosteronproduksjonen, hvorpå den «moderne mann» med en stillesittende jobb, og ute av stand til å lage noe selv, har med sitt lave testosteron og forhøyede østrogen i kroppen, meget stor risk for å få forstørrede brystkjertler – såkalte mannepatter.

Nedlegg kvinnen din
Foruten å selv øke testosteronnivået, så er det nettopp dette som urkvinnen i henne søker seg til ved valg av make.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard
3 år siden

Veldig greit å poengtere dette fra tid til tid. Kan tillegge at granatepler gjerne bidrar til langt bedre sædkvalite som er ganske så viktig. Videre så anbefales det å kjøpe eggene sine direkte fra gårder som har både høyt omega3 innhold og sunn protein istedet for disse kunstfora og GMO-avlede man finner i butikken, samme gjelder forsåvidt kylling men kalkun er derimot som regel ikke modifisert. Utover det så er det et sunt og aktivt liv man kommer lengst med.

Nordboer
Nordboer
3 år siden

Dette var en bra artikkel, mer av slikt!

Martin
3 år siden

Väldigt bra material, ni gjör et mycket bra arbetet!

Arni
Arni
3 år siden

Stort sett en bra artikkel om et viktig tema. >»Testosteron produseres i testiklene, hvor Leydig-celler omdanner kolesterol til testosteron» Med andre ord er kolesterol ‘råvaren’ i testosteron-produksjonen. Da sier det seg nesten selv at senker man kunstig kolesterolnivået med «medisin» (med statiner), er det stor sannsynlighet for at man også senker testosteronnivået. Slike «medisiner» fører ofte til impotens og (kanskje alltid) til redusert sexlyst. – Er det den egentlige årsaken til at (((farmasi-industrien))) har vart så opptatt av å senke kolesterolnivået hos vestlige (hvite) menn? Dette er ingen løs «konspirasjonsteori», les videre! >»Omega-3 er godt for hjertet,» Nei, det er… Les mer »

Stormtrooper
Stormtrooper
3 år siden

Vedlikehold en normal BMI på 18.5–24.9, (22 ideell). Overvekt vil åpenbart øke forholdet av østrogen over testosteron i kroppen.

Kilder:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3955331/
https://www.health.harvard.edu/mens-health/obesity-unhealthy-and-unmanly