Hjem Nyheter Europa Mannen som spilte Hitler i «Der Untergang» er død

Mannen som spilte Hitler i «Der Untergang» er død

2

KULTUR Bruno Ganz, som gjorde en av verdens mest berømte skildringer av Hitler i filmen «Der Untergang», er død. Ganz ble 77 år gammel.

Over: Bruno Ganz som Hitler i den berømte «Hitler’s Rant»-scenen som det har blitt laget tusenvis av memer av.

Fredag kveld døde den sveitsiske skuespilleren Bruno Ganz i sitt hjem. Ganz skal ha lidd av tykktarmskreft, men det er uklart om det er dødsårsaken. Han ble 77 år gammel.

Bruno Ganz var mest kjent for sin rolle som Adolf Hitler i den tyske filmen «Der Untergang» (Undergangen), der han skildret Tysklands tidligere leder under sine siste dager i en bunker i Berlin.

I et intervju med The Guardian fortalte Ganz at han studerte Hitler gjennom blant annet gamle arkivfilmer i fire måneder før han spilte rollen. Han studerte også personer med sykdommen Parkinsons, da han var overbevist om at Hitler led av det mot slutten av sitt liv.

Scenen i Der Untergang hvor Hitler får et raseriutbrudd har blitt et internettfenomen, med tusenvis av ulike parodier hvor det har blitt lagt til nye undertekster.

I høst gjorde for eksempel Studio Bothnia en egen versjon av scenen, hvor Hitler er bekymret over utviklingen i Dalarna og konkluderer med at alle bør flytte til Norrbotten istedenfor Ludvika.

Se Studio Bothnias «Hitler’s Rant»:

Problemer med å se klippet? Klikk for å se det på VK.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

Tyskland fortsetter å piske seg selv, selv om en del nyere filmer og TV-produksjoner viser et mere nyansert bilde av «Nazi-Tyskland». Hovedinntrykket er likevel at tyskerne, til evig tid, må sone for Hitler-regimets jødepolitikk, som iflg offisiell propaganda var utslettelse, gassing og folkemord, men som beviselig var deportasjon/fjerning av jødene fra tysk og europeisk jord, til bosetting enten på Madagaskar eller langt øst, bak Uralfjellene, men da først når krigen var vunnet. Slik gikk det jo ikke..

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Hvil i fred Ganz