Hjem Nyheter Norge Manshaus dømt til forvaring: «Domstolene erkjenner ikke europeernes rettigheter»

Manshaus dømt til forvaring: «Domstolene erkjenner ikke europeernes rettigheter»

13

NORGE Philip Manshaus har blitt dømt for drap og drapsforsøk etter at han 10. august 2019 angrep Al-Noor-moskeen i Bærum. 

Skjermbilde: NRK.

Det var på torsdag at Philip Manshaus (22) ble dømt til 21 års forvaring for å ha drept sin adoptivsøster etterfulgt av et angrep mot Al-Noor-moskeen i Bærum 10. august 2019.

Manshaus får en minstetid på 14 år – fire år mer enn det Anders Behring Breivik fikk for sitt angrep mot regjeringskvartalet og Arbeiderpartiets ungdomsleir på Utøya 22. juli 2011.

Retten mener det ikke er noen formildende omstendigheter men derimot at det er skjerpende at drapet på stesøsteren var rasistisk motivert.

Dømmes ikke for terror

NRK siterer fra dommen:

Retten mener det er utvilsomt at Manshaus’ hensikten var å skape alvorlig frykt hos den muslimske befolkningen. Drapet på stesøsteren var planlagt, overveid og klart rasistisk motivert

Aktoratet og forsvaret var uenige om angrepet kan regnes som terror eller forsøk på terror og Manshaus dømmes for drapsforsøk da Retten finner det bevist at Manshaus med forsett tok seg inn i moskeen med det formål å drepe så mange muslimer som mulig.

– Skyldkravet for drapsforsøk er oppfylt, sier dommer Annika Lindström.

På spørsmål om han vil anke dommen var Manshaus negativ til dette, da han ikke erkjenner seg skyldig og at å anke dommen «ville vært en formell legitimering av domstolene, hvilket jeg anser som et uheldig signal ettersom domstolene ikke erkjenner europeernes formelle rettigheter».

Manshaus avviste å ta betenkningstid, men forsvarer Unni Fries gikk igjen mot sin klients ønsker og tar betenkningstid, siden «det formelt sett må protokolleres betenkningstid».

Tidligere har Fries gått mot Manshaus ønske og bedt om at han dømmes til tvungen psykisk helsevern.

NRK rapporterer at dommen beskriver rekrutteringsmøtet Manshaus hadde med Den nordiske motstandsbevegelsen og skriver i samme setning at han «brukte mye tid på høyreekstreme nettsider».

I tillegg til forvaringsdommen må Manshaus betale erstatning til stesøsterens mor på 280 000 kroner samt de tre muslimene som var involvert i basketaket i moskeen. Disse får 160 000, 130 000 og 70 000 kroner. Manshaus må også betale saksomkostninger på omtrent 200 000 kroner.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
13 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Richard
1 år siden

Uavhengig om det han utførte kan ses på som rett eller feil så bemerker man igjen at når det er snakk om en etnisk norsk og ikke en rasefremmed knivdrapsmann så er spiller politikk en stor rolle når det kommer til straffeutmålingen. Her skal man altså alltids slå ned omtrent dobbelt så hardt på egne borgere uansett.

sidsel
sidsel
1 år siden

Hva betyr dette tegnet som ble kommentert av amerikanere da Trump brukte og bruker det ? fremdeles. Trump er en fantastisk retoriker. Han kan definitivt kunsten å samle de massene han behøver.

Steinar
Steinar
Svar til  sidsel
1 år siden

Ikke helt enig der dessverre. Trump er en stor skuffelse selv om han innimellom sier noe bra. Det har enten vært jævla dårlig det han har gjort, men også noen ganger ok. Og jeg tror nok et folk som har et håp om forandring sluker de få lysglimt som titter frem av og til litt for mye og glemmer alle de enorme brølere han har gjort seg skyld i. Men slik virker nå falsk opposisjon på mange dessverre.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

TERROR var lenge det mantraet mange knyttet enkelte voldshandlinger til, men nå er det erstattet av RASISME eller rasistisk motivert vold. Rasisme, som egentlig og bedre uttrykt er rasebevissthet – eller det å foretrekke sitt eget folk/sine nærmeste – uten dermed å se ned på eller forakte, langt mindre HATE andre – er idag det verste du kan bli anklaget for. Det forenkler motsetningen mellom oss og dem – de gode vs de onde. At Manshaus fikk maksimal forvaring og ikke ordinær fengselsstraff var ingen overraskelse. Her skulle det gis en avskrekkende dom, for oss alle.

Katrine
Katrine
1 år siden

Strengeste straffen i det moderne rettsystemets historie, men dømt for forsøk på terror? Gir ingen mening. Hadde da altså fått samme straffen for faktisk terror. Dette er åpenbart en prinsippsak.

Tom
Tom
1 år siden

21 års forvaring. Hvem så ikke det komme? Med andre ord så kommer han til å sitte inne hele livet, eller ihvertfall til han er så gammel at han er dement eller har store problemer med å i det hele tatt reise seg. Trist at en rasebevisst person har fjernet seg fra kampen uten å ha utrettet noe som helst av verdi.

Steinar
Steinar
1 år siden

Selv rettsapparatet kryper for hylekoret.
Det er jo helt klart dette er en politisk dom, og ikke en dom gitt utifra hva han faktisk gjorde.

Heimdal
1 år siden

Når fremmede kommer til landet og utfører vold og drap på vårt folk, og voldtar norske kvinner som er en kjent krigstaktikk av en okkuperende makt, da blir det som oftest bare henlagt og i høyeste fall kun ett par måneder. Da er det ikke snakk om rasisme. Da er det ikke snakk om terrorisme. Da er det snakk om forståelse for at stakkars personen har flyktet fra områder i krig og vokst opp med fæl bakgrunn. Vårt folk er fritt vilt!

Atle
1 år siden

her er ett par saker som er utført av kuturberikelse og helt klart terror. nope tydligvis ikke det. https://no.wikipedia.org/wiki/Trikkedrapet og https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/WE6Mg/bussdrapene-i-aardal-alle-drept-i-loepet-av-seks-minutter og her en sosialistisk selvmordsbomber https://www.nrk.no/norge/norges-forste-selvmordsbomber-1.11947949. felles i disse sakene er vell av en hel gruppe som disse tilhører blir ikke gjort skyldig for en idiots handlinger. men er det en forvirra idiot som påstår han er høyreekstrem blir ALLE høyreekreme skyldig i den samme saken. medias makt er skremmende

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Philip Manshaus og Anders Behring Breivik, to personer som dukker opp fra ingenting, ingen kjennskap til det nasjonalistiske miljø, og så utfører de slike handlinger som jo er helt idiotisk trekk, og attpåtil spiller idioter i retten med heiling og morskt blikk. Skuespill? Icenesatt? Manshaus dukker opp fra ingenting, har ingen store kjennskap til bevegelse og ideologi,utfører en idiotisk handling der han attpåtil får juling, heiler og ser morsk ut i retten, og når han dømmes til historiens hardeste straff for hva han stod tiltalt for, så velger han å IKKE gå videre med det! Skulle tro de var falsk… Les mer »

Leif
Leif
1 år siden

Stakkars Manshus. Han følte seg kallet, på sin måte.

Leif
Leif
1 år siden

Zionist rabiner: Vi skal bruke muslimer som feiekost i europa! Kilde Youtube, for de som gidder å søke på denne uttalelsen. har ikke link, men har det i minne.

trackback
1 år siden

[…] Dommen til Philip Manshaus […]