Hjem Artikler Marine Le Pen har ødelagt Front National gjennom moderasjon

Marine Le Pen har ødelagt Front National gjennom moderasjon

FRANKRIKE Etter flere tiår ser Frankrikes jøder ut til å ha lykkes med å ødelegge Front National takket være Marine Le Pens katastrofale feilkalkuleringer.

Marine Le Pen. Foto: Jérémy-Günther-Heinz Jähnick, (CC BY 3.0) via Wikimedia Commons.

Til neste år er det presidentvalg i Frankrike og én ting kan sies med sikkerhet allerede:

Marine Le Pen, leder av «Front National», eller «Rassemblement National» som det har blitt kalt siden 2018, vil ikke bli Frankrikes nye president.

Ifølge The Guardian så har Éric Zemmour, en TV-profil typisk beskrevet av massemediene som «ytre høyre», fullstendig utradert Le Pen i meningsmålingene og har nå 45% av stemmene mot den sittende presidenten Emmanuel Macron.

Zemmour har bygget sitt omdømme med en rekke kontroversielle utspill vedrørende feminisme, homoseksualitet, masseinnvandring og islam:

På overflaten gir han inntrykk av å være nøyaktig det Frankrike trenger. En hvit mann med et autoritært sinnelag som vil slå ned på kulturradikalisme og befolkningsutskifting.

Det er bare ett problem:

Éric Zemmour er jødisk, en sønn av jødiske innvandrere fra Algerie og ingen franskmann. Siden hun tok over Front National etter sin far, Jean-Marie Le Pen, i 2012 har Marine Le Pen gradvis moderert partiets budskap i håp om å blidgjøre Conseil Représentatif des Institutions juives de France (CRIF), Frankrikes svar til det amerikanske ADL og tiltrekke seg en nisje av prominente jødiske støttespillere. Denne prosessen beskrives i detalj i en nylig artikkel av egaliteetreconciliation.fr.

Denne prosessen begynte nærmest umiddelbart etter at Marine inntok lederrollen, ved å gjøre et poeng av å ta avstand fra sin egen far, som i løpet av sin politiske karriere flere ganger har satt spørsmål ved «holocaust», ved å kategorisere «nazistiske forbrytelser» som «høyden av barbarisme». Dette kulminerte i Jean-Marie Le Pens utestenging fra partiet i 2015 over en uttalelse som beskrev bruken av gasskamre i konsentrasjonsleirene for «en historisk detalj».

Å ofre sin egen far til jødisk makt så i begynnelsen ut til å virke for Marine, ettersom hun etter hvert kunne sole seg i støtte fra prominente jøder som Olivier Rafovitch, tidligere talsmann for IDF, Richard Abitbol, leder for «La Confédération des juifs de France et amis d’Israël» (en av Frankrikes mest prominente jødiske organisasjoner) og til og med Roger Cukierman, CRIFs president.

Slik lurte dermed Frankrikes jøder den naive Marine Le Pen over det siste tiåret til å moderere og utvanne Front Nationals politikk, til og med å endre partiets navn, ved å dingle håpet om respektabilitet foran henne, bare for å dolke henne i ryggen til slutt ved plutselig å dreie all støtte til Zemmour.

Faktum er at Zemmours jødiske identitet gir ham en beskyttelse mot Frankrikes rasismeparagrafer som en ikke-jøde i Frankrike bare kan drømme om, hvilket har gjort ham i stand til å utflankere Le Pen retorisk. Dette er imidlertid et massivt bedrag. Zemmours virkelige mål er å erstatte Le Pens franske nasjonalisme (så svak og utvannet som den har blitt) med sionistisk nykonservatisme. Hvis han skulle vinne valget til neste år ville han de facto fungere som en oppdatert Nicolas Sarkozy, Frankrikes tidligere jødiske president.

Det er imidlertid mer sannsynlig at Macron, en av Frankrikes mest upopulære presidenter noensinne, vil seile til gjenvalg med høyresiden splittet mellom Le Pen og Zemmour.

Og alt dette er Marine Le Pens feil. Hun forrådte sin egen far, krøp for jøder, modererte sin politikk og konsekvensene er at Front National, som har vært hovedforkjemperen for fransk nasjonalisme siden 1984, nå endelig har blitt knekt.

Ved å snu sin egen grasrot ryggen til fordel for mektige jøder gjorde Le Pen seg avhengig av disse, og det øyeblikket de var i en posisjon til å ødelegge henne og farens arv forrådte de alle løfter og dolket henne i ryggen.

Ta lærdom av dette. Du kan ikke forhandle eller gjøre avtaler med jøder. Moderasjon er en falsk og kortsiktig pragmatisme som til slutt vil gjøre den til en slave for krefter utenfor din kontroll. Bare en sann og kompromissløs revolusjonær bevegelse kan oppnå ekte forandring.

Moderasjon er giften som dreper alle nasjonalistiske bevegelser som inntar den.