Hjem Nyheter Europa Marine Le Pen tar ledelsen i ny meningsmåling

Marine Le Pen tar ledelsen i ny meningsmåling

1

FRANKRIKE Presidentkandidaten Marine Le Pen fra det innvandringskritiske partiet Front National leder nå i en ny meningsmåling.

lepen

Lederen for Front National har nå 26,5 prosent, en ledelse på 1,5 prosent over den tidligere statsministeren François Fillon, fremkommer det av en ny meningsmåling.

Front National er et fransk konservativt, nasjonalistisk, høyrepopulistisk politisk parti som ble dannet i 1972. Partiet ble fram til 2011 ledet av Jean-Marie Le Pen, som også var partiets grunnlegger. Fra 2011 har hans datter Marine Le Pen vært partileder.

Partiets økning i popularitet sees å ha en sammenheng med de mange muslimske terror-angrepene og den ukontrollerte masseinnvandringen til Frankrike.

Partiet har de seneste årene blitt kritisert av mange nasjonalister for å ha gått for en mindre radikal linje, og for å ha presset ut partiets grunnlegger i et forsøk for å oppnå aksept blant den politiske eliten.

Den høyt respekterte eldre Le Pen har ved flere tilfeller blitt straffeforfulgt og domfelt for å ha utrykket skepsis mot historieformidlingen av Holocaust™ og står fremdeles fast ved sine overbevisninger i en alder av 88 år.

Kilde:
Marine Le Pen establishes lead in first round French election poll

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg