Hjem Nyheter Martyren Soleimani ble hedret på sin dødsdag

Martyren Soleimani ble hedret på sin dødsdag

ANTISIONISME Heltegeneralen og martyren Qassem Soleimani ble drept i et amerikanske terrorangrep for tre år siden. På årsdagen for sitt martyrskap ble Soleimani hedret i sitt hjemland Iran, samt i andre deler av verden.

General Qassem Soleimani, martyr i kampen mot sionismen.
Foto: sayyed shahab-o- din vajediCC BY 4.0, via Wikimedia Commons.

Den iranske generalen Qassem Soleimani var befalhaver for den iranske revolusjonsgardens spesialstyrke Quds og en av de viktigste individene i beseiringen av Den islamske staten i Irak. I løpet av sitt liv klarte han å skape antisionistiske allianser over hele Midtøsten og bidro til å styrke Irans posisjon i regionen på bekostning av terrorgrupper og den sionistiske okkupasjonsmakten i Palestina, skriver Nordfront.

Soleimani ble drept i et amerikansk terrorangrep 3. januar 2020 i forbindelse med at han besøkte Irak. På treårsdagen for generalens martyrskap ble Soleimani hedret i sin hjemby Kerman i sørøstre Iran.

Martyren Qassem Soleimani ble hedret i hjembyen Kerman på treårsdagen for sitt martyrskap. Foto: IRNA/Mohammad Mehdi Pourarab.

Soleimani var dog ikke bare populær i Iran, men var en slags rockestjerne blant antisionister over hele den muslimske verden. Ifølge det iranske nyhetsbyrået IRNA ble generalens minne hedret fra Pakistan i øst til Angola i Afrika på tirsdag.