Hjem Nyheter Norden Maskert AFA-ekstremist tiltalt for flere forbrytelser

Maskert AFA-ekstremist tiltalt for flere forbrytelser

3

VENSTREEKSTREMISME Richii Klinsmeister nektet å lyde politiets ordre om å ta av maskeringen da han «motdemonstrerte» i Kungälv 1. mai. Nå tiltales den beryktede «dyrevernsaktivisten» blant annet for brudd på maskeringsforbudet og et angrep på en minkfarm.

Til venstre: Richii Klinsmeister maskert og med AFA-flagg 1. mai i år. Til høyre: Klinsmeister litt senere, avmaskert på politistasjonen.

I avhør med politiet oppgir den kriminelt belastede venstreekstremisten Richii Klinsmeister (19810818-4014) at han kun maskerte seg 1. mai i Kungälv for å «unngå å bli fotografert av NMR». Til slutt ble han dog arrestert mistenkt for brudd på maskeringsloven, hvilket naturligvis førte til at hans avmaskerte ansikt havnet i offentlige dokumenter.

Men Richii Klinsmeister har i lang tid vært en høyt offentlig person.

Hyller kommunisme og massemord

Richii Klinsmeister bor i Horred like utenfor Varberg i Västra Götaland, og er tidligere dømt for blant annet ulovlige trusler, innbrudd, overfall, skadeverk, ulovlig tvang, gravskjending og brudd på trafikkloven. Flere av forbrytelsene handler om forskjellige angrep, trakasserier og trusler mot pelshandlere og minkfarmere.

Han har tidligere vært aktiv i Miljöpartiet, blant annet som lønnet ombudsmann for ungdomsforbundet Grön Ungdom i Göteborg, og senere i såkalte dyrevernorganisasjoner med sterke koblinger til voldelig venstreekstremisme. I dag er han leder for organisasjonen «Djurfront», som beskrives som den mest ekstreme og voldelige dyrevernorganisasjonen i Sverige med koblinger til voldelig antifascisme. Djurfront krever at all form for dyrehold skal opphøre samt at alle skal påtvinges en vegansk livsstil.

I et intervju med Göteborgs-Posten forteller Klinsmeister at en av Djurfronts strategier er å «besøke» landbrukere som har dyr i sine hjem.

– Demonstrasjoner utenfor dyreundertrykkeres private hjem er en av våre metoder. Hensikten er fremst å demonstrere mot den aktuelle dyreplageren, men også for å informere naboer og allmennheten om hva som pågår bak lukkede dører og stengsler.

Ved et tilfelle deltok han i en gravskjending mot en familie med kobling til minkhold. Han gravde da opp en gravstein tilhørende en slektning til en fremtidig minkfarmer. Deretter plasserte han gravsteinen på den fremtidige minkfarmerens gård og erstattet slektningens stein med en ny stein hvor det sto «[Den fremtidige minkfarmerens navn] ble aldri minkfarmer», noe han ble dømt for og i ettertid sier at han er stolt av.

– Jeg er stolt over at jeg kjempet for å stoppe minkfarmen. I dag ser jeg bare frem mot å kjempe med Djurfront, sier han i et intervju med SVT.

Kort dokumenter som viser koblingen mellom visse grupper av såkalte dyrevernsaktivister og voldelig venstreekstremisme hvor blant annet Richii Klinsmeister er med.

På Facebook oppfordrer han til drap på jegere samtidig som han hyller kommunistiske massemordere som Pol PotJosef Stalin og Mao Zedong – ledere av brutale regimer som var beryktet for brutalitet mot så vel mennesker som dyr.

Nedenfor er et stykke skjermdumper fra Klinsmeisters Facebook som er med i en artikkel om Klinsmeister og hans relasjon til «eks-nazisten» Johnny Puma Höglin, som også har uttalt støtte til vold mot jegere og landbrukere.

Bildet forestillende en fastbundet mann som får øynene oppspist av kråker er tagget med #huntingaccident.

Ville stoppe nordiske arbeidere

1. mai i år besluttet Klinsmeister seg for å feire arbeidernes høytidsdag med å reise til Kungälv og delta på en såkalt motdemonstrasjon og forsøke å stoppe Den nordiske motstandsbevegelsen som marsjerte gjennom byen for å hedre den nordiske arbeideren. Dette gjorde han maskert og med et AFA-flagg reist til hugg.

Motdemonstrantene i Kungälv 1. mai gjorde sitt ytterste for å med vold stoppe arbeidermarsjen. Blant annet kastet de stein på politihester som ble brukt for å roe ned situasjonen, tross at det fantes deltakere som Klinsmeister som påstår at de er såkalte dyrevernsaktivister.

Selv politiet gikk til hardt angrep på de nordiske arbeiderne som hadde samlet seg i Kungälv for å feire 1. mai. Men tross det som av Den nordiske motstandsbevegelsens leder Simon Lindberg har blitt beskrevet som «den verste politiinnsatsen i moderne historie» klarte hverken politi eller motdemonstranter å få sin vilje.

Til tross for at politiet virket å gjøre sitt ytterste for at voldelige motdemonstranter som «dyrevernsaktivisten» Richii Klinsmeister skulle kunne komme nær de nordiske arbeiderne som demonstrerte i Kungälv 1. mai kunne de ses kaste stein på politihester.

I avhør med Klinsmeister oppgir han at han ikke hørte politiets ordre om å ta av maskeringen, men også at han som regel ikke er maskert i forbindelse med at han demonstrerer for dyrevern. Dette var også første gangen han demonstrerte mot Den nordiske motstandsbevegelsen. I utskriften av det innledende avhøret med Klinsmeister kan man lese:

Richii er ikke alltid maskert. Han er sjelden maskert, men akkurat i dag var det for å ikke bli uthengt av NMR. Ingen dyrevernsaktivist har noen sinne blitt arrestert for å ha maskert seg, såvidt Richii kjenner til.

Han ble arrestert i sammenheng med at politiet hadde laget en sluse med hjelp av politibiler hvor de såkalte motdemonstrantene skulle få passere én og én. Når det er Klinsmeisters tur forsøker han å slå en politimann som filmer dem med sitt AFA-flagg, hvorpå en politimann med oppgave å beskytte kameramannen arresterer ham.

Ifølge Klinsmeister selv forsøkte han bare å beskytte ansiktet med flagget ettersom han var overbevist om at politiet som filmet var fra Nordfront. Hvorfor han trengte flagget som beskyttelse da han allerede var maskert eller hvordan han kunne tro at politiet skulle tillate systemkritiske journalister å filme motdemonstranter innenfor politisperringer spurte dog ikke politiet i avhøret.

Richii Klinsmeister innringet, fra politiets etterforskningsprotokoll. Bildet er tatt i sammenheng med at politiet ga ordre om å ta av all maskering, 1. mai i Kungälv. Foto: Politiet.
Richii Klinsmeister med AFA-flagg i Kungälv 1. mai. Foto: Politiet.
Richii Klinsmeister avmaskert etter å ha blitt arrestert 1. mai i Kungälv. Foto: Politiet.

Tiltales for ytterligere angrep mot minkfarmere

Foruten at han i Varbeg tingrett nå tiltales for brudd på maskeringsloven tiltales han også for uforsiktighet i trafikken for å ha stukket av fra en trafikkulykke etter å ha kjørt inn i en annen bils sidespeil og deretter stukket av.

Videre tiltales han for ulovlige trusler, innbrudd og overfall av en minkfarmer. Klinsmeister skal ifølge tiltalen ha lagt opp et bilde av et skjelett på Instagram med teksten «[minkfarmerens navn], tidligere minkfarmer». Ved et annet tilfelle skal han ha tatt seg inn på minkfarmerens gård og skreket i megafon at minkfarmeren er en dyreplager, ringt med bjeller og satt igang sirener. Ifølge tiltalen var hensikten å krenke minkfarmeren og hans familie, samt å forhindre hans lovlige virksomhet.

Richii Klinsmeister tiltales dessuten av Göteborg tingrett for brudd på trafikkloven. Også denne gangen klarte han ikke å holde avstand til bilen foran da han 1. februar kjørte rundt i Mölndal.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Sleng han i fengsel. Afa er søppel!

White Proud Person
White Proud Person
2 år siden

Han der virker som en komplett NPC

Hanne
Hanne
2 år siden

Fantastiske nyheter at et AFA svin er tiltalt. Håper de slenger han i fengsel.