Hjem Nyheter Massedemonstrasjon til forsvar for den tradisjonelle familien

Massedemonstrasjon til forsvar for den tradisjonelle familien

ITALIA Opp mot to millioner italienere protesterte lørdag i Roma mot regjeringens lovforslag om å legalisere partnerskap og adopsjon for homoseksuelle.

Opp mot to millioner samlet seg lørdag i Roma for å demonstrere til forsvar for den tradisjonelle familien.
Opp mot to millioner samlet seg lørdag i Roma for å demonstrere til forsvar for den tradisjonelle familien.

Det var i anledning den italienske regjeringens nye lovforslag at store folkemengder hadde samlet seg for å protestere i det det antikke stadionet Circus Maximus i Roma på lørdag.

Lovforslagene, som ble lagt frem i forrige uke, innebærer en legalisering av såkalte samkjønnede partnerskap, samt en eventuell legalisering av adopsjon for homoseksuelle, dersom de blir vedtatt. Sistnevnte viser meningsmålinger at hele 86 prosent av den italienske befolkningen er imot.

Demonstrasjonen ble arrangert på Familiedagen, en dag innstiftet som protest mot homolobbyens forsøk på å legalisere blant annet partnerskap i Italia.

last ned (1)

– Ethvert forsøk må motarbeides

Tilreisende fra hele landet skal ha deltatt i den massive demonstrasjonen, som ifølge arrangørene talte opp mot to millioner. Antonio Brandi fra den katolske organisasjonen Pro Vita uttalte at ethvert forsøk på å legalisere partnerskap for homoseksuelle måtte motarbeides, da dette kun er første steg. Neste, ifølge ham, er legalisering av ekteskap for homoseksuelle og deretter adopsjon. Flere sentrale skikkelser fra Den katolske kirke, som kardinaler og biskoper, deltok også og gav sin støtte til demonstrasjonen.

Til tross for at det var Italias statsminister, Matteo Renzi, som ifjor lovet å få legalisert likekjønnede partnerskap, deltok flere sentrale regjeringsmedlemmer, deriblant både innenriksministeren og miljøministeren i demonstrasjonen.

– Jeg støtter fullt ut formålet med denne demonstrasjonen, uttalte innenriksminister Angelino Alfano.

demonstrasjon

Den italienske senatoren Maurizio Sacconi fra det konservative partiet NCD gav også sin støtte til demonstrasjonen. I det italienske senatet på torsdag uttalte han:

– En familie i et naturlig samfunn har sitt fundament i ekteskapet og bygger på at et heteroseksuelt par kan få barn. Derfor kan man ikke betrakte et homoseksuelt partnerskap som en familie.

Italia er det eneste landet i Vest-Europa som ikke tillater homoseksuelt partnerskap, noe de har blitt kritisert for av blant annet Den europeiske menneskerettighetsdomstolen. Lovforslaget vil bli lagt frem til avstemming i februar.

Kilder:
Titusener mot homofile partnerskap i Roma
Titusener mot homofile partnerskap i Roma