Hjem Nyheter Norge Masseslagsmål på gigantmottaket på Forus

Masseslagsmål på gigantmottaket på Forus

FLERKULTUR 20 personer var natt til tirsdag involvert i et masseslagsmål på gigantmottaket på Forus. Ifølge politiet startet bråket fordi de ønsket nattero.

politibil

Tre politipatruljer rykket like før klokken to natt til tirsdag ut til gigantmottaket på Forus i Stavanger etter melding om masseslagsmål. Ifølge operasjonsleder Tor Helge Stavik så skal bakgrunnen for slåsskampen ha vært at asylsøkerne ønsket nattero.

– Noen mente at andre forstyrret natteroen, og ville ordne opp i dette selv i stedet for å bruke vekterne på stedet, uttaler Stavik til Aftenbladet.

20 asylsøkere skal ha vært involvert og politiet skal ha blitt tilkalt ettersom vekterne ikke klarte å få kontroll på situasjonen. Én person ble pågrepet, forteller Stavik.

– Han som var mest aktiv i slåsskampen ble pågrepet og satt i arresten. Han blir anmeldt for ordensforstyrrelse, og utlendingsseksjonen vil se om han er en mulig kandidat for utreise. Vi skal ikke ha bråk der.

Forus-Telenor

Fikk avslag på søknaden

Ifølge Lars Peter Einarsson ved Forus akuttinnkvartering så skal den pågrepne asylsøkeren ha fått avslag på sin asylsøknad dagen før bråket oppstod. Einarsson forteller at det var den aktuelle asylsøkeren som også ødela natteroen ved mottaket.

LES OGSÅ: Einarsson vil ha gratis bussreiser for flyktninger: – Bussen går jo uansett

Einarsson hevder overfor Aftenbladet at politiet lyver om antallet asylsøkere som var involvert i slåsskampen, og mener det ikke var 20, men fem. Politiet tilbakeviser Einarssons påstand.

625 000 kroner i døgnet

Det er ikke første gangen politiet må rykke ut til gigantmottaket på Forus i Stavanger. Tidligere i år har det blant annet vært masseslagsmål hvor ti personer ble pågrepet, samt en mulig barnevoldtekt hvor politiet mistenkte flere gjerningsmenn.

Mottaket driftes for øvrig av asylprofitøren Alfred Ydstebøs selskap Abri Vekst AS, og koster norske skattebetalere 625 000 kroner i døgnet. Man anslår at Ydstebø vil tjene omkring 100 millioner kroner per år på mottaket.

Les også:
625 000 kroner i døgnet for gigantmottak
Mulig barnevoldtekt på asylmottak

Kilde:
20 personer involvert i slagsmål på asylmottak