Hjem Nyheter Massive protester mot kommunistdiktaturet i Kina

Massive protester mot kommunistdiktaturet i Kina

6

KINA Folkemengder krever at det kinesiske kommunistpartiet avsettes i kjølvannet av regjeringens strenge koronatiltak.

Minnestund i Nanjing for brannofrene i Ürümqi. Foto: Twitter/@whyyoutouzhele.

Protester har brutt ut over hele Kina som følge av koronarestriksjonene, hvor folk krever at Xi Jinping og kommunistpartiet må gå av, etter at minst 10 personer omkom og 9 ble skadd i en brann i en boligblokk i Ürümqi i den autonome regionen Xinjiang idet folk skal ha blitt nektet å forlate boligene. Brannresponsen skal også ha tatt lang tid fordi brannvesenet måtte ta på seg beskyttelsesdrakter og forsere stengsler for å komme frem. Dette skjedde samtidig med at det ble avholdt protester utenfor en iPhone-fabrikk i Zhengzou der ansatte siden oktober har vært holdt i karantene uten mat.

Studenter har ved flere titalls universitetsområder holdt samlinger og hengt opp plakater med opprop om å sørge over de omkomne og protestere mot koronatiltakene. Det skal også ha blitt spredt regjeringsfiendtlige budskap i chatgrupper. I flere byer har beboere i nedstengte nabolag revet ned stengsler og begitt seg til gatene for å protestere.

På videoer og bilder som spres i sosiale medier fremgår det at studenter har krevd demokrati, lovstyre og ytringsfrihet. Flere personer er arrestert, og antistatlig innhold på nettet er blitt fjernet.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Straight Pride
Straight Pride
2 måneder siden

Når vil en massiv protest mot kommunist diktaturet i Norge skje?

Om ikke det skjer snart, vil Norge bli som Kina.

(Men det skjønner ikke 55% av folket fordi oljepenger har gjort katta feit og likegyldig.)

Tore Hund
Tore Hund
Svar til  Straight Pride
2 måneder siden

Ja, er mange «NSere» og ikke minst floskel nasjonale som sitter i hasjtåka og sier revolusjon nå! Du forer bare på fienden din ved å bruke deres dop. Start med å gjøre noe lokalt der du bor få med deg folk, riv ned skadelig marxist dritt på gata, heng opp sunt budskap, konfronter folkeforædere, dokumenter og eksponer svikerne. Da kan du kalle deg en NS.

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Tore Hund
2 måneder siden

Til informasjon går det an å utføre alll den aktivismen du snakker om, selvom en har røyket 1 minutt tidligere , Flere jeg vet om tok eksamen rusa på cannabis, en kan løpe, sloss, prate, spise, pule, jobbe, være sosial selvom en er høy, ja listen er lang. Jeg skal prøve å ikke bli uhøflig, men jeg klarer ikke, så her har du det: Du vet rett og slett ikke hva cannabis er, du tror en flaske lettøl og en flaske 96% sprit er det samme. Jødene har forbydd cannabis mer eller mindre globalt og straffer folk for det ,… Les mer »

Kali
Kali
Svar til  Straight Pride
2 måneder siden

 😂  LOL jo mer makt jødene har fått som følge av kulturmarxismen jo mer akseptert har cannabis blitt.(((Hollywood))) (((musikk))) industrien osv.osv. har alltid pushet dette bedøvende fordummende middelet. Jeg er ingen fan av Amfetamin men det gjør i det minste folk handlekraftige og kreative. Er en grunn til at soldater og verdensledere fremdeles bruker det i krigssituasjoner

Straight Pride
Straight Pride
Svar til  Kali
2 måneder siden

LOL jo mer makt jødene har fått som følge av kulturmarxismen — Jødene etablerte kulturmarxismen. Jeg er ingen fan av Amfetamin men det gjør i det minste folk handlekraftige og kreative. — Amfetamin gjør at man blir så aktiv og oppgående at en ikke klarer sove på 12 timer eller spise noe som helst. Så oppegåendeheten du snakker om varer ikke lenge på Amfetamin, med mindre en tar seg en strek til og ødelegger seg selv enda mer ved å ikke spise og ikke sove. Kreativiteten forsvinner dermed fort som sådan og gjør en hjerneskada i hodet. Cannabis derimot er… Les mer »

Kali
Kali
2 måneder siden

Er man sikker på at dette er reelle demonstranter og ikke nok en gjeng betalt av (((USA))) for å skape kaos og splid innad i en homogen stat med utpreget nasjonalistisk stolthet, som er imot homolobbyen er blant Russlands støttespillere og (((USA))) sin største økonomiske konkurrent??? Ikke bit på det konservative «kommunisme» argumentet for slike «demonstrasjoner» blant «studenter» har vi sett mange ganger før her i vesten