Hjem Artikler MDG hater faktisk fattige

MDG hater faktisk fattige

3

NORGE For et par uker siden ble MDGs valgkampkontor på Galgeberg i Oslo tagget ned med budskapet: «MDG ut av Vål`enga» og «MDG hater fattige» i et åpenbart angrep på partiets usosiale boligpolitikk i hovedstaden.

Illustrasjonsbilde, via Pixabay.

Selv om Eivind Trædal, bystyrepolitiker for MDG og ektemannen til tidligere Oslo-byråd fra MDG Lan Marie Berg, forsøker å omgå og skjerme seg mot kritikken ved å ikke adressere det faktiske budskapet, men av en eller annen grunn kjent bare av Trædal selv, i en forvirret tilstand heller bruker stoppordet (safe-word) «Pride» i sin omtale av saken, så står de faktiske realitetene fast: gentrifiseringen av Oslo fortsetter uhindret og er politisk villet.

Selv om boligprisene i Oslo den seneste tiden har stabilisert seg så virker nivået det har kommet på ekskluderende for store deler av befolkningen, og dette er en utvikling som er politisk styrt gjennom Byrådet, hvor MDG styrer bolig og samferdsel. Grunnen til økningen av prisene er selvsagt sammensatt, men hovedgrunnen kan nok tilskrives den såkalte bolignormen som forbyr bygging av mindre boliger og leiligheter, og et generelt tungrodd byråkrati. Dette, sammen med en tiltakende urbanisering, der ungdommene (spesielt jentene) fra bygde-Norge ofte reiser til sentrale strøk for å studere (og etter hvert viser det seg: etablere seg), og flyktninger som etter sine fem år i «kommune-karantene» også søker mer urbane omgivelser, utgjør en ond spiral.  

Samtidig med at boligprisene i Oslo har flatet noe ut de siste månedene, har de eksplodert i de nærliggende byene, som Lillestrøm, Ski og Drammen. Og sammen med dårlig tilgang på parkeringsplasser og et betydelig nett av bomringer setter dette de som har sitt virke i hovedstaden i en vanskelig situasjon.

I tillegg innførte byrådet, med MDG, AP og SV i 2015 det som heter «gjengs leie» (litt under markedspris) for kommunale boliger, altså boliger eid og utlånt av kommunen til dårlig bemidlede grupper i samfunnet (pensjonister, trygdemottakere o.l.). Dette har medført for mange en husleieøkning på 100%, eller 6000,- mer i måneden i husleie for disse med dårlig økonomi. Altså en statskapitalisme fra sosialistene og stikk i strid med intensjonen for kommunale boliger.

Vedkommende som tagget sitt budskap på MDGs valgkampkontor har dermed fullstendig rett, men det er lite trolig at partiet og dets representanter har noen interesse av å lytte til dette, det passer ikke inn i det ideologiske korstoget de har lansert og dessuten inngår de i en sosio/økonomisk klasse og demografisk sjikt som erfaringsmessig utelukkende har forakt å avse for de mindre bemidlede av befolkningen. De kan imidlertid ikke skjule seg bak identitetspolitikk alt for lenge, illusjonen og magien bak slagordene svinner fort når man ikke har tak over hodet og mat på bordet, som nå bevist. Et pride-flagg gir ikke fripass for å undertrykke og utnytte.

Ekteparet Trædal og Berg har for øvrig nylig solgt sin egen leilighet i hovedstaden med en fortjeneste på ca. 2.5 millioner, etter den enorme prisoppgangen de siste årene.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
H.L
H.L
1 år siden

Man må være temmelig blåst om man stemmer MDG.

Espen
Espen
1 år siden

MDG minner meg om klovnene i Dalarna i Sverige.

Andreas
Andreas
1 år siden

MdG, og resten av den grønne neoliberale bevegelsen, er vår tids kommunisme.