Hjem Nyheter Norge Med fokus på barnas trygghet

Med fokus på barnas trygghet

PEDOFILI Nettverket Barnas Trygghet jobber aktivt med å avsløre og konfrontere pedofile som via nettet søker kontakt med mindreårige.

En gruppe personer har på eget initiativ tatt opp kampen mot pedofile som via nettet søker kontakt med mindreårige, med den hensikt å forgripe seg på dem. Via sosiale medier og chattekanaler utgir de seg som mindreårige for på denne måten å kunne bli kontaktet av pedofile.

På sin nettside skriver de følgende: «Vi har som mål å påvirke politikere, lovgivere og andre til å gi barn og deres pårørende bedre rettigheter og øke rettssikkerheten. Vi vil presisere at vi aldri tar første kontakt, og oppfordrer aldri til seksuell prat. Vi understreker også at alle personer vi publiserer saker om er uskyldige inntil de er dømt. Vi offentliggjør chatlogger, tekst og video fra sakene, men sensurerer alltid vedkommende. Dette er vi lovmessig pliktet til å gjøre, ellers blir virksomheten vår stoppet. Vi mener arbeidet vårt likevel har en positiv og forhåpentligvis avskrekkende effekt som gjør at overgripere tenker seg om før de søker seksuell kontakt med mindreårige på nett. Det er nemlig en stor risiko for at det er Barnas Trygghet de møter på!»

Etter å ha sett en dokumentar om «grooming», der voksne tar kontakt med barn på nettet med den intensjon å forgripe seg på dem, fikk Stig Kalsnes idéen om å selv ta opp kampen mot de pedofile. Han startet med å legge ut en profil på et forum der han utga seg for å være en liten jente. Omfanget av pedofile sjokkerte ham.

— Når jeg ser hvor stort omfanget er, kan jeg ikke leve med at de skal komme unna med dette, fortalte han til Adresseavisen.

Barnas Trygghet er å finne på Facebook HER.

Kilde:
Barnas Trygghet