Hjem Nyheter Medgrunnlegger av National Action tiltalt for terrorisme

Medgrunnlegger av National Action tiltalt for terrorisme

ANARKOTYRRANI En medgrunnlegger av den britiske nasjonalsosialistiske gruppen National Action har blitt tiltalt for terror. Hans forbrytelse er å ha fortsatt som medlem etter at organisasjonen ble forbudt i 2016.

Benjamin Raymond. Foto: Facebook.

Benjamin Raymond, 31, fra Swindon var med på å grunnlegge den britiske nasjonalsosialistiske organisasjonen National Action i 2013.

Han har nå blitt tiltalt på to punkter for terrorisme. I tiltalen oppgis det at han:

  • Har forblitt et medlem av organisasjonen etter at den ble forbudt i desember i 2016.
  • Har blitt tatt i «å være i besittelse av dokumenter anvendbare for en terrorist».

National Action ble dannet i 2013, men ble erklært ulovlig tre år senere i forbindelse med at den ble klassifisert som en såkalt terrororganisasjon.

Innenriksministeren: «De har en motbydelig ideologi»

Da forbudet ble offentliggjort desember i 2016 uttalte den sittende innenriksministeren, den konservative Tory-politikeren Amber Rudd, at beslutningen om å forby National Action var basert på dette grunnlaget – at organisasjonen er «rasistisk, antisemittisk og homofobisk» og at nasjonalsosialisme er en «motbydelig ideologi» som hun ikke deler:

National Action er en rasistisk, antisemittisk og homofob organisasjon som vekker hat, glorifiserer vold og fremmer en motbydelig ideologi, og jeg vil ikke stå for det.

I tillegg antydet hun at å opponere mot mangfold og masseinnvandring er straffbart ved å legge til at National Action «har ingen plass i et Storbritannia som arbeider for alle».

«Nasjonalsosialismen kommer til å overleve alt»

National Action kommenterte følgende i reaksjon til forbudet:

…Nasjonalsosialismen vil overleve alt, vi forstår undertrykkelse, vi ble dannet under undertrykkelse – i et system der nasjonalister blir utsatt for vold fra staten og den voldelige venstresiden. Fremdeles blomstrer vi. Med fast overbevisning om styrke så tok vi slagene og tilpasset oss til vi næret en styrke bestående av de mest dedikerte politiske aktivistene i Storbritannia. Massene består av individer som er feige inntil de kan vises i stort nok antall og ledes av de få modige – slik er revolusjonens historie…

Den nå tiltalte Benjamin Raymond ble avhørt 20., 21. og 22. april av West Midlands Politistyrke ved Wiltshire politistasjon. Han ble tidligere tiltalt – og rettssaken vil finne sted i Wiltshire Court 28. april.