Hjem Nasjonal kamp Mediastorm etter aktivisme mot homolobbyen

Mediastorm etter aktivisme mot homolobbyen

KOMMENTAR Rede 2s aktivisme mot homolobbyen i Kristiansand natt til torsdag har fått bred dekning i den folkefiendtlige pressen. Haakon Forwald kommenterer saken.

Front_kronikk2

Aktivister fra Rede 2 gjennomførte natt til torsdag aktivisme mot homolobbyen i Kristiansand sentrum. Dette i anledning av homolobbyens arrangement «Skeive Sørlandsdager», som i disse dager går av stabelen i Kristiansand. Arrangementet kan sammenlignes med såkalte Pride-festivaler som arrangeres i andre byer rundt om i Norge.

Les også: Aktivisme mot homolobbyen i Kristiansand

I kjølvannet av aksjonen har den folkefiendtlige pressen publisert en rekke direkte misvisende artikler, med påstander som ikke kan omtales som annet enn løgnaktige. Samtlige medier, deriblant lokalavisen Fædrelandsvennen og riksdekkende NRK, påstår at aksjonen var rettet mot «homofile», til tross for at det tydelig fremkommer av både propagandaen og artikkelen publisert på Frihetskamp.net at aktivismen var rettet mot homolobbyen (som er en folkefiendtlig politisk bevegelse som blant annet arbeider for å bryte ned samfunnsbærende normer). En stor forskjell.

Skjermdump fra nrk.no.
FOTO: Skjermdump fra NRK.NO.

Strategien til fiendemedia er naturligvis å få det norske folk til å tro at all motstand mot homolobbyens virke og påvirkning i det norske samfunn handler om et irrasjonelt og umotivert hat mot homoseksuelle mennesker. Taktikken er den samme som brukes når de svartmaler all innvandringsmotstand som «rasisme» og forsøker å få det forbundet med noe halvkriminelt som kun mindre begavede mennesker bedriver. For de som ønsker å lese mer om emnet kan jeg anbefale Henrik Pihlströms artikkel «Homobevegelsen må gjennomskues», samt å lese Motstandsbevegelsens politiske manifest «Vår vei».

I NRKs artikkel beskrives også Motstandsbevegelsens plakater som «homofiendtlige». Plakaten NRK refererer til viser et bilde av en mann og kvinne som holder hverandre i hendene. Anser NRK at et normalt (heteroseksuelt) par er «homofiendtlig»?

20160621_225508
Plakaten NRK anser er «homofiendtlig». Bildet hentet fra «Anti-Pride»-aktivisme i Oslo.

Forsøker å gjøre koblinger til terror og drap

Monica Strand Korgerud, som er komitémedlem i Foreningen for kjønns- og seksualitetsmangfold (FRI), påstår overfor NRK at aktivismen til Motstandsbevegelsen har skapt frykt, og forsøker absurd nok å assosiere den med hendelsen i Orlando tidligere i sommer, hvor en muslimsk og antatt homoseksuell mann gikk til angrep mot en homoklubb og skjøt ihjel 49 personer.

– Det er klart at vi blir engstelige. Det er lett å tenke på Orlando, og det er lett å frykte å gå i paraden. 

Absurditeten i Korgeruds og hennes medsammensvornes påståtte assosiasjoner og redsler blir ikke mindre påtagelige når hun til NRK forteller at hennes organisasjon ikke engang har tatt seg bryet med å kontakte politiet, fordi hun har hatt for mye å gjøre.

– Nei, vi har ikke hatt anledning til å gjøre noe mer med det. Vi er så opptatt med arrangementene, men det er klart at når dette ser ut til å være organisert, må vi ta en prat med politiet.

pride
Pride-festivaler er kanskje en refleksjon av hva slags samfunn det er slike som Korgerud kjemper for? FOTO: Bildemontasje fra to ulike Pride-parader.

Til Fædrelandsvennen utdyper hun de homofiles påståtte redsel, og forsøker å koble aktivismen til ikke bare Orlando, men også Anders Behring Breivik.

– Vi har fått tilbakemelding fra ei som bare sitter og gråter, og folk er bekymret og engstelige. Familiemedlemmer frykter også for sine barns sikkerhet når slikt skjer. Vi har jo Orlando friskt i minne, og ikke minst er retorikken på denne nettsiden den samme som i Breiviks manifest.

På spørsmål om hva hun håper blir motsvaret og reaksjonen på Motstandsbevegelsens aktivisme, kommer Korgerud med de tradisjonelle politisk korrekte flosklene om «kjærlighet» og «åpenhet», og at sørlendinger nå må vise sin «solidaritet med Skeive Sørlandsdager».

– Vi har alle et ansvar for å skape det samfunnet vi ønsker å ha. Vi kan sitte på sidelinja og vente på at verden skal gå sånn som vi liker det. Det gjør det ikke.

Og akkurat det har hun helt rett i, og det er også en av grunnene til at Den nordiske motstandsbevegelsen har utført denne aksjonen, og kommer til å fortsette med slike aksjoner i fremtiden. Vi kjemper for vårt folk og for å skape det samfunnet vi ønsker, og mot de krefter som forsøker å skade eller utrydde vårt folk – deriblant homolobbyen.

Lenker til noen av artiklene som omtaler aksjonen:
Høyreekstrem gruppe aksjonerte mot homofile
Setter inn ekstra sikkerhetstiltak i parade etter homo-motstand
Høyreekstrem gruppe sprer homohat på Sørlandet
Har hengt opp bannere mot homofile
Høyreekstreme i Kristiansand oppfordrer til homo-hat