Hjem Nyheter Norge MEDIESTORM: “Hakekorset er noe av det verste jeg vet”

MEDIESTORM: “Hakekorset er noe av det verste jeg vet”

 MEDIESTORM  En rekke norske aviser har søndag kveld omtalt Motstandsbevegelsen etter at en skole i Meldal i Sør-Trøndelag ble sprayet ned med hakekors, tyrrunen og nettadressen Nordfront.net.

4606-e1447026618451-460x249

Hendelsen skal ha funnet sted lørdag kveld på montessoriskolen på Løkken i Meldal i Sør-Trøndelag. Skolen skal da ha blitt sprayet ned med «nynazistisk propaganda» som hakekors og tyrrunen, samt teksten «Nordfront.net» og «Norge for nordmenn».

Til Avisa Sør-Trøndelag forteller Rita Opøien, som er ansatt ved skolen og har to barn der, at de ble gjort oppmerksomme på hendelsen søndag morgen og at de umiddelbart kjørte dit.

– Vi kjørte til skolen med en gang. Det som møtte oss, var hakekors og nazistiske slagord som «Norge for nordmenn». Jeg ble fryktelig sint og lei meg. Hakekorset er noe av det verste jeg vet. Og da jeg så «Norge for nordmenn», fikk jeg vondt inni meg.

Det rapporteres videre om at en gruppe foreldre ved skolen raskt skal ha tatt initiativ til å male over spraymalingen, og at alt var fjernet i løpet av søndag formiddag.

Skjermdump-460x235

Ikke første gangen

Hendelsen skal ifølge mediene ikke være den første av sitt slag i Løkken. Tidligere i sommer, rapporteres det om, skal Motstandsbevegelsens plakater ha blitt hengt opp i både sentrum og ved den aktuelle skolen.

Operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt forteller at de ser alvorlig på saken, og at de også vil involvere Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Også ordføreren i Meldal, Are Hilstad (Ap), tar hendelsen på alvor. Han synes både budskap og innhold er skremmende, og synes det er trist om beboere i Meldal skulle sympatisere med organisasjoner som Motstandsbevegelsen. Hilstad forteller de nå vil gjennomføre samtaler med både skolen og politiet:

– Vi tar dette på alvor. Nå er det andre gang det skjer og da er det klart at vi må involvere oss. Gjennom samtaler med politi og skole ønsker vi å finne ut mer for å komme til bunns i dette. Sånt vil vi ikke ha i bygda vår.

Kilder:
Nynazistisk hærverk
Ikke første gangen det skjer
– Jeg blir fryktelig sint og lei meg