Hjem Nyheter Norden Medlem av det svenske Centerpartiet blottet seg for småjenter

Medlem av det svenske Centerpartiet blottet seg for småjenter

PEDOFILI Niklas Wellholt fra det svenske Centerpartiet ble i oktober dømt for å ha blottet seg for tre småjenter i Kungsbacka. Han er en av de siste i rekken av Centerparti-medlemmer med koblinger til pedofile. Denne gangen er det Wellholt selv som har begått forbrytelsen.

Niklas Wellholt (Centerpartiet) blottet seg for småjenter. Foto: Facebook.

Centerparti-medlemmet Niklas Wellholt ble i oktober dømt for usømmelig atferd etter at han blottet sin penis for tre småjenter i Kungsbacka. 54-åringen er bosatt i Vallda utenfor Kungsbacka og har de siste to mandatperiodene stilt som kandidat for Centerpartiet i kommunevalgene.

I oktober i fjor traff Wellholt to ni år gamle jenter som stod på rulleskøyter i kommunen. Jentene beskrev at han hadde buksesmekken og beltet kneppet opp og berørte sin penis foran dem. Han skal også ha fulgt etter dem til en av jentenes bolig, samtidig som han tok på penisen sin.

Unntatt offentlighet C: Hun var ni år ved tidspunktet for hendelsen. Hun og hennes venninne (Unntatt offentlighet B) stod på inlines. De var på vei hjem til henne. De så en mann bak seg ved et gjerde. De lo litt, for de syntes det så rart og skummelt ut. Han pelte på seg selv, på tissen sin. Han hadde buksesmekken åpen, og beltet og buksene også. Han gikk forbi gjerdet, så på dem og begynte å følge etter dem. Da de var ved porten hennes, gikk han bort til dem og spurte om de trengte hjelp. Han stoppet rett ved siden av dem. Han klemte på tissen også der. Unntatt offentlighet B hadde nøklene hennes og hadde ikke lært seg hvordan man låste opp. Hun måtte ta nøklene. Hun ble litt redd og stresset. Da hun til slutt kom opp til moren sin ble hun kjempelei seg. Mannen hadde ikke så mye hår, hadde briller og var rundt femti.

Ved et annet tilfelle skal Wellholt ha blottet seg for en elleve år gammel jente ved Tingberg skole i Kungsbacka. Denne gangen skal han ha spurt jenta om hun «ville kjenne» på penisen hans.

Unntatt offentlighet A: Hun var 11 år og gikk i 5. klasse på Tingberg skole ved hendelsen. Da hun og halvbroren hennes skulle gå til butikken, var det en mann som så mye på dem. Han gikk deretter og pratet med henne og spurte om hun kunne vise hvor Tingberg skole lå. Han sa noe om broren hennes. Hun så på broren sin, og da hun så tilbake på mannen hadde han kneppet opp buksen. Beltet var kneppet opp, og hun så tissen hans. Han holdt i tissen og og han spurte henne om hun ville kjenne. Hun sa nei og løp av gårde da det kom biler. Hun ble redd. Mannen løp mot kirkegården. Hun ringte til moren til halvbroren sin. Faren hennes kom raskt. De dro til kirken og så mannen der. Faren hennes og farens kamerat pratet med mannen.

Ved det siste tilfellet konfronterte jentas far Wellholt, og spurte ham hva han holdt på med. Senterpolitikeren mente da at han bare hadde stått og tisset, og at jenta kan ha misforstått hendelsen. Han sa også til jentas far at han jobbet som politiker for Centerpartiet i Kungsbacka.

I slutten av oktober i år ble Wellholt dømt for to tilfeller av usømmelig atferd i Varberg tingrett. Politikeren fortsetter å nekte skyld, men tingretten bedømmer at hans forklaringer er usannsynlige etterhåndskonstruksjoner. Wellholt fikk betinget dom og 150 dagsbøter på 420 kroner. Wellholt har nå valgt å forlate Centerpartiet.