Hjem Nyheter Norden Medlem av det svenske senterpartiet ville forby og straffe Islam-kritikk – utestenges

Medlem av det svenske senterpartiet ville forby og straffe Islam-kritikk – utestenges

SVERIGE  Ett medlem av det Svenske Senterpartiet, Mahmoud Addas, uttalte etter fredagens halshugging av en fransk lærer at ytringsfriheten ikke skal omfatte «krenkelse» av religioner og at det burde oppfattes som «en skitten forbrytelse som fortjener straff». Addas har nå blitt ekskludert fra partiet. 

Mahmoud Addas til venstre syntes det var en god idé å straffe religiøs kritikk. Den franske læreren Samuel Paty til høyre ble halshugget etter å ha utøvet ytringsfrihet. Bilde: Twitter.

Fredagens halshugging av en fransk lærer som viste frem en karikaturtegning av profeten Moammed under en leksjon om ytringsfrihet, fikk den syriske politikeren Mahmoud Addas til å reagere sterkt, men dog ikke på den måten de fleste ville forventet.

Addas ble opprørt over att profeten hadde blitt krenket og la inn et innlegg på Facebook der han uttalte att «fornærmelser» rettet mot religioner eller tro «ikke er ytringsfrihet», skriver samhällsnytt.

Etter dette skrev han det samme innlegget på arabisk, men la til at «det er en forbrytelse som fortjener avstraffelse og ansvar». Hvilken type avstraffelse som kan være passende gikk ikke Addas inn på i detalj, men i islamske land er tradisjonen som regel dødsstraff.

Som resultat av Addas uheldige timing velger det svenske senterpartiet å utestenge syreren, etter tidligere å ha hyllet den «vell-integrerte» Addas som man hevdet ville gjøre «en kanonjobb i teamet» og at han var en «skikkelig ressurs for Jämtland og Senterpartiet».

Senterpartiet publiserte på søndag ett facebook-innlegg der de tok avstand fra Addas syn på ytringsfriheten og meddelte at Addas hadde fått beskjed om at han hadde fått inndratt sitt medlemskap.

Les også:
Sverige: Centerpartiet satser på valgmateriale på arabisk og somalisk
Riksdagspartiene i Sverige ga seg selv 30 millioner – ville satse på innvandrerstemmer
Riksdagspartis ungdomsforbund vil legalisere barnesex i Sverige