Hjem Nyheter Norden Medlem av det svenske senterpartiet ville forby og straffe Islam-kritikk – utestenges

Medlem av det svenske senterpartiet ville forby og straffe Islam-kritikk – utestenges

5

SVERIGE  Ett medlem av det Svenske Senterpartiet, Mahmoud Addas, uttalte etter fredagens halshugging av en fransk lærer at ytringsfriheten ikke skal omfatte «krenkelse» av religioner og at det burde oppfattes som «en skitten forbrytelse som fortjener straff». Addas har nå blitt ekskludert fra partiet. 

Mahmoud Addas til venstre syntes det var en god idé å straffe religiøs kritikk. Den franske læreren Samuel Paty til høyre ble halshugget etter å ha utøvet ytringsfrihet. Bilde: Twitter.

Fredagens halshugging av en fransk lærer som viste frem en karikaturtegning av profeten Moammed under en leksjon om ytringsfrihet, fikk den syriske politikeren Mahmoud Addas til å reagere sterkt, men dog ikke på den måten de fleste ville forventet.

Addas ble opprørt over att profeten hadde blitt krenket og la inn et innlegg på Facebook der han uttalte att «fornærmelser» rettet mot religioner eller tro «ikke er ytringsfrihet», skriver samhällsnytt.

Etter dette skrev han det samme innlegget på arabisk, men la til at «det er en forbrytelse som fortjener avstraffelse og ansvar». Hvilken type avstraffelse som kan være passende gikk ikke Addas inn på i detalj, men i islamske land er tradisjonen som regel dødsstraff.

Som resultat av Addas uheldige timing velger det svenske senterpartiet å utestenge syreren, etter tidligere å ha hyllet den «vell-integrerte» Addas som man hevdet ville gjøre «en kanonjobb i teamet» og at han var en «skikkelig ressurs for Jämtland og Senterpartiet».

Senterpartiet publiserte på søndag ett facebook-innlegg der de tok avstand fra Addas syn på ytringsfriheten og meddelte at Addas hadde fått beskjed om at han hadde fått inndratt sitt medlemskap.

Les også:
Sverige: Centerpartiet satser på valgmateriale på arabisk og somalisk
Riksdagspartiene i Sverige ga seg selv 30 millioner – ville satse på innvandrerstemmer
Riksdagspartis ungdomsforbund vil legalisere barnesex i Sverige

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Heimdal
2 år siden

Kan ikke dette folket repatriere seg tilbake til sine egne land der de slipper å komme i fare for å bli «krenket» og kan leve blant sitt eget folk og egen kultur? Men nei, i deres egne land regner det ikke penger ned i hendene på de og straffelovene er også mye strengere der. Hvert folk til sitt land!

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

ALL religion må finne seg i å bli karikert og latterliggjort, selv om det krenker tilhengernes følelser. Kristendommen har blitt krenket på det groveste i over to tusen år, mens jødedom og især islam krever å bli vernet mot slikt. Jeg vil også si at det som oftest er dumt å bedrive «blasfemi», og dersom en befinner seg i et muslimsk land eller omgås jøder og/eller muslimer, bør en respektere deres tro i den forstand at det er deres sak. Når de derimot er i Norge skal de gjøre det samme, selvsagt. Ellers er det bare å dra til Israel… Les mer »

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Sunni muslimer er galninger.

Men Shia muslimer i Iran har ikke noe imot bilder av profeten deres.

Synd det ikke er flere Shia muslimer.

Jens
Jens
Svar til  Kim Larsen
2 år siden

Islam er i ferd med å dø ut i Iran.
Store deler av folke har sluttet å tro på islam.
Har hatt flere Iranske venner som sterkt kristiserer Islam.
Har personlig vært i Iran, folket er helt annerledes enn regimet. Snakka med mange som fortelte at Islam ( Religion) har ødelagt deres land.
Har stor respekt for dem!

trackback
1 år siden

[…] somalisk Riksdagspartiene i Sverige ga seg selv 30 millioner – ville satse på innvandrerstemmer Medlem av det svenske senterpartiet ville forby og straffe Islam-kritikk – utestenges Medlem av det svenske Centerpartiet blottet seg for småjenter Ytterligere en pedofiliskandale i […]