Hjem Nyheter Globalt Medvedev: Hvis NATO angriper, har vi ikke noe valg

Medvedev: Hvis NATO angriper, har vi ikke noe valg

KRIG Skulle Russland bli angrepet av NATO, vil de ikke ha noe annet valg enn å gi et asymmetrisk svar. Ifølge den russiske toppolitikeren Dmitrij Medvedev vil det føre til en total apokalypse.

Atomvåpen. Foto: Public domain.

I et innlegg på X skriver Russlands tidligere president Dmitrij Medvedev, som nå er nestleder i Russlands sikkerhetsråd, om krigsretorikken fra NATO-landene. Ifølge Medvedev har Russland aldri hatt planer om en krig mot NATO, men hvis det skulle skje, vil det ikke være som den såkalte spesielle militæroperasjonen i Ukraina.

Det kommer ikke til å bli utkjempet i skyttergraver, med artilleri, pansrede kjøretøy, droner og med elektronisk krigføring, skriver Medvedev og legger til:

NATO er en stor militærblokk, den totale befolkningen i alliansens medlemsland er omtrent en milliard mennesker, og deres samlede militærbudsjett kan nå 1,5 billioner.

Ifølge Medvedev betyr dette faktum at i tilfelle en militær aggresjon fra NATO, har Russland ikke annet valg enn å bruke sine atomvåpen, da man ikke ville være i stand til å takle en slik konfrontasjon på noen annen måte:

Siden våre militære evner dermed er makeløse, har vi ikke noe annet valg. Svaret vil være asymmetrisk. For å forsvare landets territoriale integritet vil ballistiske missiler og cruise-missiler som bærer spesielle warheads bli brukt. Dette er basert på dokumentene i vår militære doktrine og er velkjent for alle. Og dette er selve apokalypsen. Slutten på det hele.

Medvedev mener at dette er noe NATO-politikere må informere befolkningen om og «slutte å behandle dem som hjernedøde idioter».