Hjem Nyheter Medvedev: – Tyskland forbereder seg på krig med Russland

Medvedev: – Tyskland forbereder seg på krig med Russland

UTENRIKS Russlands tidligere statsminister og president, og for øyeblikket visepresident i Russlands sikkerhetsråd, advarer mot at Tyskland forbereder seg på å angripe Russland.

Dimitrij til venstre og Olaf Scholz til høyre. Foto: Duma.gov.ru, CC BY 4.0 og Quirinale.it, Attribution, via Wikimedia Commons

Russlands tidligere statsminister og president, Dimitrij Medvedev som nå er visepresident i Russlands sikkerhetsråd, advarer mot at Tyskland forbereder seg for krig med Russland.

Medvedev sikter til den lekkede innspillingen som Frihetskamp skrev om for litt siden, der høytstående tyske befal diskuterer mulighetene for blant annet at Tyskland skal angripe Krim-broen med tyske langtrekkende våpen. I den lekkede samtalen som skal ha funnet sted den 19. februar diskuteres også blant annet mulighetene for bruk av agenter og en plan for å nekte for all innblanding.

Medvedev uttaler seg på Telegram om den lekkede samtalen:

– Alle forsøk på å presentere samtalen til Bundeswehr-offiserer som et spill med raketter og stridsvogner er en ondsinnet løgn.
Tyskland forbereder seg på krig med Russland.

Dette kommer frem bare litt over en uke etter at Frankrikes president, Emanual Macron uttaler at det ikke er utelukket å sende franske tropper til Russland, med uttalelsen:

– Ingen alternativ skal utelukkes. Vi vil gjøre alt vi må gjøre for å sikre at Russland ikke vinner.