Hjem Nyheter Utenriks Mein kampf skal utgis i Tyskland – kraftig redigert

Mein kampf skal utgis i Tyskland – kraftig redigert

 TYSKLAND  Hitlers Mein kampf skal atter igjen gjøres tilgjengelig for salg i Tyskland, men denne gangen i en kraftig redigert nyutgave.

minkampframside_ny

Mein Kampf har i praksis vært forbudt siden andre verdenskrig, ettersom rettighetene til boken ble overført til delstaten Bayern da Adolf Hitler begikk selvmord. I nesten 70 år har tyske myndigheter anvendt rettighetene til å hindre at boken blir utgitt.

I sammenheng med at rettighetene til boken i år går ut, planlegges nå en kraftig redigert utgave. Det er Institut für Zeitgeschichte, et i historisk forskningsinstitutt, som står bak utgivelsen som omtales som «en kommentert og kritisk» utgave av Mein Kampf.

Verket vil utgis til neste år i to bind. I tillegg til den redigerte utgaven av Mein Kampf på 780 sider, vil det også inneholde 1 220 sider med kommentarer.

Tyske myndigheter forsøker å få på plass et forbud mot å utgi boken i originalform. Dette skal ifølge Bayerns justisminister, Winfried Bausback, være noe Tyskland skylder «holocaust-ofrene og deres familier».

Les også:
Vil forby Mein kampf
Stoppet nyutgivelse av Min kamp, og brant boken

Kilde:
«Mein Kampf» gis ut i Tyskland