Hjem Nyheter Norge Meldt til PST etter vitser om 22. juli

Meldt til PST etter vitser om 22. juli

3

YTRINGSFRIHET Medlemmer av Facebook-gruppen «Mannegruppa Ottar» har blitt meldt til Politiets sikkerhetstjeneste (PST) etter de delte politisk ukorrekt humor om 22. juli.

Det var Lisbeth Kristine Røyneland, leder for Nasjonal støttegruppe etter 22. juli, som varslet PST. Til NRK forteller hun at vitsene ikke kom som en overraskelse, men at hun likevel ble både skremt, sint og opprørt.

– Man vet jo aldri. Ekstremisme begynner alltid i det små. Jeg blir ordentlig skremt og sint når jeg ser sånt som dette, sier Røyneland.

Røyneland mener Facebook-innleggene viser viktigheten av at yngre generasjoner lærer om demokrati og «verdiene våre».

PST bekrefter overfor NRK at de har mottatt varsler om innleggene, men meddeler at de ikke vil gjøre noe ettersom innleggene ikke kan kategoriseres som trusler.

Nekter å slette innleggene

Administrator for Facebook-gruppen, Kay Erikssen, forteller til NRK at han ikke kommer til å kaste ut medlemmene eller slette innleggene fra siden.

– Vi følger norsk lov, og så lenge innleggene ikke bryter med loven kan vi ikke gjøre noe. Jeg tror de aller fleste i Norge mener at det utenfor å spøke om Utøya, for å være helt ærlig. Men sånn som reglene for gruppen er nå, så får vi ikke gjort noe.

 

Kilde:
Meldte «Mannegruppa Ottar» sine Utøya-vitser til PST

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Tom
Tom
5 år siden

jeg ble kastet ut av den gruppen for å dele artikler og videoer fra frihetskamp

Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
Svar til  Tom
5 år siden

Se det ja, så man kan få gjort noe likevel med ytringer man ikke liker … for øvrig forståelig at du ble kastet ut: Saklige artikler fra Frihetskamp er jo selvsagt mye verre enn vitser om de fryktelige hendelsene på Utøya … *rister på hodet*

trackback
5 år siden

[…] Källa: Meldt til PST etter vitser om 22. juli […]