Hjem Nyheter Melia får lov til å gjenoppta kontakten med barna sine

Melia får lov til å gjenoppta kontakten med barna sine

STORBRITANNIA Et offentlig ramaskrik uttrykt i strømmer av brev og e-poster tvinger retten til å oppheve forbudet mot at den tankekriminelle britiske journalisten kan ha kontakt med barna sine.

Sam Melia med kona Laura Towler.
Foto: Patriotic Alternative.

For to måneder siden kom det frem hvordan Sam Melia fra den britiske nasjonalistiske organisasjonen Patriotic Alternative ble dømt til to års fengsel for forbrytelsen «oppfordring til hat». Dommen var utelukkende motivert av Melias besittelse av en database på meldingsappen Telegram, hvor interesserte har mulighet til å laste ned motiver til klistremerker.

På søndag rapporterte vi at Melias kone Laura Towler hadde kunngjort på Telegram at han nå hadde blitt fratatt retten av fengselet til å se sine to døtre, som er to år respektive en måned gamle, og at han til og med hadde blitt nektet å snakke om barna sine eller besitte fotografier av dem.

Towler har nå lagt ut et innlegg på Telegram med en gladmelding:

Laura Towler

Tusen takk alle sammen!

Jeg har nettopp mottatt en telefon fra Sam Melia i Hull fengsel. Fengselsbetjenten hans har nettopp informert ham om at de har blitt «oversvømt av» brev og e-poster som protesterer mot forbudet mot at Sam har kontakt med barna sine. Som et resultat har de bestemt seg for å fjerne alle unntatt én av restriksjonene. Dette betyr at Sam nå kan:

  • motta bilder av barna sine.
  • motta brev fra dem.
  • Snakk med barna på telefonen.
  • Snakke om dem.

Han kan ennå ikke motta besøk av sine barn, men fengselet har gjort det klart at dette ikke kunne gjøres av juridiske grunner, da det er igangsatt en etterforskning av saken, og denne må fullføres. Forhåpentligvis vil den gjenværende begrensningen når dette har skjedd snart bli opphevet.

Dette viser at:

  • A) offentlig press virker.
  • B) de trengte faktisk ikke å utsette Sam for alle disse restriksjonene til å begynne med, men valgte å gjøre det bare fordi.

Laura Towler