Hjem Nasjonal kamp Mener Nordfronts lesere oppfordrer til voldelig kamp

Mener Nordfronts lesere oppfordrer til voldelig kamp

MOTSTANDSBEVEGELSEN: Lokalavisen Altaposten publiserte fredag formiddag en artikkel om Motstandsbevegelsen og Nordfronts artikler om det planlagte asylmottaket i Bossekop i Alta. Spesielt rettes fokus mot leserkommentarene, og hva avisen anser er oppfordringer til «voldelig kamp».

Skjermdump fra Altaposten.
Skjermdump fra Altaposten.

I artikkelen «– Fylkesmannen er en forræder som fortjener å dingle» retter lokalavisen Altaposten søkelyset mot Motstandsbevegelsen og Nordfronts artikler om striden om det planlagte asylmottaket i Bossekop i Alta. Avisen mener også at «nazister oppfordrer til voldelig kamp» mot asylmottaket.

Til tross for at det er blant leserkommentarene at avisen mener «nazister oppfordrer til voldelig kamp», er artikkelen skrevet slik at det lett kan tolkes dithen at det er Motstandsbevegelsen som står bak oppfordringene.

Blant annet er disse kommentarene trukket frem:

En forræder som han (fylkesmannen red. anm.) fortjener og dingle.

Han her skulle vært kjeppjaga ut av landet sammen med denne flokken med «trengende» han har prøvd å prakke på lokalbefolkningen.

Nå må nordlendingene gjøre motstand, som rogalendingene gjorde.

Kjæresten min har samekniv etter militærtjeneste nordpå og den hugger godt. Frem med sameknivene, slip eggen og rydd skogen.

Hvis det er rasisme å ikke ønske en forringelse av sitt livsmiljø velkommen, da er det bare å si lenge leve rasismen.

«Breivik-gjengen»
Arbeiderpartiets Ole Steinar Østlyngen, som tidligere har uttalt at han frykter Alta kan få et «rasiststempel» på grunn av de mange negative reaksjonene mot etableringen av asylmottaket, uttaler til avisen at han er sjokkert over hvor «brune» holdningene er i Alta-samfunnet. Angående sin omtale på Nordfront sier Østlyngen:

– Jeg står for mine holdninger. Når det kommer til denne Breivik-gjengen, så burde vi kanskje hatt mer sensur i Norge. Slike bør ikke få ytre seg.

Sosialistisk venstrepartis Tommy Berg synes det er «vilt» at Nordfront omtalte ham i forbindelse med asylstriden i Bossekop – hvor han beskrev varaordføreren som «rasist» med «brune holdninger» –, og at «dette viser at vi har bra mye som må røskes opp her i landet».

Haakon Forwald
Haakon Forwald

Motstandsbevegelsens Haakon Forwald ble også kontaktet av Altaposten. Om Østlyngens uttalelser sier Forwald blant annet:

– […] når han refererer til oss, eller våre lesere, som «Breivik-gjengen» og da indirekte insinuerer at innvandringskritikk og/eller nasjonalsosialisme er synonymt med massemorderen Breivik, så legger han seg på samme vulgære nivå som kommentarene han selv kritiserer.

Leserkommentarer, ikke redaksjonelt innhold
Forwald klargjører også for Altaposten at det dreier seg om leserkommentarer og ikke redaksjonelt innhold.

– Vi er enige i at politikere som aktivt eller passivt støtter den pågående massinnvandringspolitikken til Norden er forrædere, men bortsett fra dette støtter vi ikke synspunktene som fremkommer i kommentarene. Vi har dog forståelse for at personer som kommenterer på Nordfront, det være seg nasjonalsosialister eller innvandringskritikere, kan uttrykke seg vulgært i sin frustrasjon over tilstanden i dagens Norge. Man kan heller ikke se bort ifra at det er meningsmotstandere som legger inn slike kommentarer for å svartmale organisasjonen.

Les også:
Striden om asylmottak fortsetter i Bossekop
– Vi naboer er ikke spurt engang, og når vi prøver å uttrykke oss, kalles vi rasister
Planlegger moské og asylmottak – varaordfører frykter området blir en ghetto
Innvandrer med kniv pågrepet i Alta
Utlending ble nektet å kjøpe sigaretter – gikk amok

Kilde:
– Fylkesmannen er en forræder som fortjener å dingle