Hjem Ukategorisert Mener Oslo var tryggere under tysk okkupasjon

Mener Oslo var tryggere under tysk okkupasjon

KRIMINALITET: En 90 år gammel kvinne bosatt på Torshov i Oslo ble i oktober ranet for femte gang siden 2000-tallet. Hun føler seg ikke lenger trygg i byen. Det gjorde hun derimot under okkupasjonstiden.

h_iStock_000015386623Small-460x306
Illustrasjonsfoto.

Ved 10-tiden torsdag den 17. oktober hadde 90 år gamle Randi Danielsen såvidt kommet ut døra hvor hun bor på Torshov, da hun ble møtt av to ransmenn som ville ha tak i vesken hennes. Sønnen hennes hadde sagt at i slike situasjoner var ikke verdigjenstander så viktige, så lenge ikke hun ble skadet – så hun slapp vesken sin. Da vesken senere ble funnet, var den tømt for penger, altså cirka 1000 kroner.

For Randis vedkommende er dette femte gangen hun har blitt ranet i Oslo siden starten av 2000-tallet og hun føler seg ikke lenger trygg i hovedstaden.

– Jeg tør ikke å gå ute etter at det er blitt mørkt. Og jeg er blitt generelt mer observant når jeg er ute på gaten, forteller hun.

Hun nevner også at Oslo var en betraktelig mye tryggere by under tysk okkupasjon i 1940.

– Jeg var ikke så redd for å gå ut da hele Norge lå i mørket med tyskerne inni landet, som jeg er nå.

Oslo – 9. april 1940.
Oslo – 9. april 1940.

En 49 år gammel norsk statsborger fra somalia har blitt pågrepet for det siste ranstilfellet mot Randi. Vedkommende er straffedømt flere ganger tidligere. Politiet kjenner til den andre gjerningsmannens identitet, men har ikke pågrepet ham enda.

 

Kilde:
Randi (90) robbet på åpen gate i Oslo