Hjem Nyheter Norden Mener patriotisme er gift og vil avskaffe nasjonaldagen

Mener patriotisme er gift og vil avskaffe nasjonaldagen

8

KULTURMARXISME To svenske prester sammenligner nasjonalisme med en mental gift, og mener nasjonaldagen bør avskaffes. Selv anbefaler de internasjonalisme og solidaritet.

Det er prestene Helena Myrstener og Peter Englund som i et leserinnlegg i avisen Dagens Nyheter går til angrep på både nasjonalisme, naturlige kjønnsroller og tradisjoner. Prestene mener nasjonalisme er en mental gift, og mener Svenska Kyrkan ikke bør feire nasjonaldagen.

Ikke noe godt har kommet fra nasjonalisme eller patriotisme, snarere er de som en gift som sprer seg i menneskers sinn og stiller mennesker og land mot hverandre. I nasjonalismen og patriotismens navn har sønner blitt sendt ut i krig. Patriotismen har sin bakgrunn i den patriarkale tenkningen som hyller tradisjonell mannlighet som styrke, konkurranse, forkjellsbehandling og som reduserer menn til soldater og kvinner til mødre.

De to ønsker at den kristne troen og Svenska kyrkan kan være en motkraft til den «ynkelige nasjonalismen».

Det er ingen tilfeldighet at Sverigedemokraterna mobiliserer i forkant av det kommende kirkevalget, da de vet hvordan kirken har blitt brukt gjennom historien til å befeste en politisk ideologi som gjør forskjell på mennesker på bakgrunn av hudfarge, kjønn, seksuell legning og klasse.

De kulturmarxistiske prestenes løsning på det hele, er naturligvis å erstatte nasjonalisme og patriotisme, med internasjonalisme og solidaritet for å motarbeide «de forskjeller vi selv har skapt».

Kilde:
Kulturmarxistiska präster vill avskaffa nationaldagen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
8 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Boge Myklebrast
Boge Myklebrast
5 år siden

Både Ting og Hov er fra gammel tid fredhellig område, og opprinnelig samme sak. Dvs stat og kirke kan ikke adskilles. Heller ikke dødsstraffen kan avskaffes, fordi den er grunnlaget for det første Tinget, som er våpenhvile i naturtilstanden. Tingrepet rundt Tinget er i utvidet forstand rikets grenser. Uten landegrenser så avskaffer kirken seg selv og nasjonen. Alle disse opplysninger kan utledes logisk av runene. Runene kan rekonstruere både stat og kirke gjennom logikk. Derfor kaller vi runene lovprinsipper.

Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
5 år siden

Først; en kvinne skal ikke være prest, biskop eller hyrde. I takt med liberalismens og feminismens overtagelse av kirken, har all slags vranglære fått bre seg, og bibelens ord om kvinners og menns plass, OG «de som forbryter seg mot naturen og Guds vilje», har blitt forlatt. En pill råtten «moderne» kirke har ingen ting å tilby de troende lenger.

Sigurd Drakegull
Sigurd Drakegull
Svar til  Proverbs 26:11
5 år siden

Det lyder urettferdig å måtte sette grenser for kvinnenaturen. Men dagens samfunn har beveget seg så langt fra normaltilstanden, at kvinnen har mistet sin naturlige rolle. Fratatt sin identitet, søker kvinnen å utkonkurrere mannen, og mannen taper, fordi kvinnenettverk går kollektivt til angrep på mannen, som må underkaste seg eller bli utstøtt. Kjønnsroller handler om instinkter. En fullt utviklet mann er et rovdyr på to ben, som binder ulven i seg selv. Det er den åndelige krigerdisiplinen.

Sina Staes Janevska
Sina Staes Janevska
5 år siden

som om anti patriotisme har vist seg å være bedre? ja da må en være bra lobotomert for å tro det…

knut
knut
5 år siden

Som Vikernes sier, Kristendom er gift mot det Europeiske sinn. Kristendom= internasjonalisme. Alle nasjonalsosialister bør unngå kristendom og vende seg mot Paganisme, den originale Europeiske tro.

Alexander Nævdal
Alexander Nævdal
Svar til  knut
5 år siden

Heilir æsir!
Heilar ásynjur!
Heil sjá in fjölnýta fold!
Mál ok mannvit
gefið okkr mærum tveim
ok læknishendr, meðan lifum.

– Sigerdrivamål

Titus
Titus
5 år siden

Det paradoksale er jo at alle de moderne krigene av større omfang er begått med påskudd av universalisme og påstått «solidaritet», om det er «menneskerettigheter», «demokrati» eller det mer vage «liberale verdier». En form for imperialisme, rasisme og ny-kolonialisme med andre ord. Se til amerikanerens eksepsjonalisme, eller deres «Shining Light upon the Hill», troen på én, felles verdi som er gyldig for hele menneskeheten og som gudegitt derfor må spres til alle verdens hjørner, om så med makt. Dette sammenfaller da også med nyliberalismens og kapitalismens streben på en grenseløs verden.

Jarl Stoltz
Jarl Stoltz
Svar til  Titus
5 år siden

For å bruke deres eget begrep: «tilgi dem, for de vet ikke hva de gjør» …

Kunnskaps- og visdomsnivået i akademiske kretser er i dag på et faretruende lavt nivå (hederlige unntak finnes selvsagt) – stort sett begrenser de seg til å referere/henvise til en annen, uten det minste førsøk på tenke selvstendig.

Mark Twain sa det så fint: «Jeg har aldri latt min skolegang stå i veien for min utdannelse» …