Hjem Nyheter Norden Mener patriotisme er gift og vil avskaffe nasjonaldagen

Mener patriotisme er gift og vil avskaffe nasjonaldagen

KULTURMARXISME To svenske prester sammenligner nasjonalisme med en mental gift, og mener nasjonaldagen bør avskaffes. Selv anbefaler de internasjonalisme og solidaritet.

Det er prestene Helena Myrstener og Peter Englund som i et leserinnlegg i avisen Dagens Nyheter går til angrep på både nasjonalisme, naturlige kjønnsroller og tradisjoner. Prestene mener nasjonalisme er en mental gift, og mener Svenska Kyrkan ikke bør feire nasjonaldagen.

Ikke noe godt har kommet fra nasjonalisme eller patriotisme, snarere er de som en gift som sprer seg i menneskers sinn og stiller mennesker og land mot hverandre. I nasjonalismen og patriotismens navn har sønner blitt sendt ut i krig. Patriotismen har sin bakgrunn i den patriarkale tenkningen som hyller tradisjonell mannlighet som styrke, konkurranse, forkjellsbehandling og som reduserer menn til soldater og kvinner til mødre.

De to ønsker at den kristne troen og Svenska kyrkan kan være en motkraft til den «ynkelige nasjonalismen».

Det er ingen tilfeldighet at Sverigedemokraterna mobiliserer i forkant av det kommende kirkevalget, da de vet hvordan kirken har blitt brukt gjennom historien til å befeste en politisk ideologi som gjør forskjell på mennesker på bakgrunn av hudfarge, kjønn, seksuell legning og klasse.

De kulturmarxistiske prestenes løsning på det hele, er naturligvis å erstatte nasjonalisme og patriotisme, med internasjonalisme og solidaritet for å motarbeide «de forskjeller vi selv har skapt».

Kilde:
Kulturmarxistiska präster vill avskaffa nationaldagen