Hjem Nyheter Norden Meningsdiktaturets politi slår hardt ned på distansering av regjeringens korona-politikk

Meningsdiktaturets politi slår hardt ned på distansering av regjeringens korona-politikk

KORONADIKTATUR I Danmark ble en kvinne forrige søndag arrestert og siktet for å ha brukt et bilde fra en korona-demonstrasjon på Facebook.

En brennende statsminister-dukke. Foto: Twitter.

En 29-årig kvinne fra Aarhus ble forrige søndag pågrepet og fikk sin mobiltelefon og PC beslaglagt, skriver Politiken.

Kvinnen er anklaget for å ha lagt ut et bilde på Facebook av en brennende dukke som forestiller Mette Frederiksen, og som har et skilt med teksten: «hun må og skal avlives».

Kvinnen er for bildedelingen siktet etter straffelovens bestemmelse om trusler om vold mot personer i offentlig tjeneste. Bildet stammer fra en demonstrasjon 23. januar mot korona-restriksjoner og epidemiloven.

Bildet har hun brukt som forsidebilde for den lukkede gruppen «STOPP Paragraf 113». Den tiltalte kvinnen er administrator av gruppen, som beskriver medlemmene som «motstandsbevegelsen».

Gruppen ønsker å sette fokus på straffelovens paragraf 113, som omhandler angrep på regjeringen og Folketinget, og som inneholder en strafferamme på opptil 16 år.

I januar ble tre menn i 30-årene siktet for akkurat denne paragrafen, da politiet utpekte dem som ansvarlige for å ha hengt den omtalte Mette Frederiksen-dukken opp i en lyktestolpe til demonstrasjonen i første omgang.

Til Politiken uttaler kvinnens advokat Jonas Christoffersen seg også uten skjult henvisning til andre saker: «Tilsynelatende blir alt som minner om en klar avstand fra regjeringens koronapolitikk nå slått ned på.»

Utover saken fra demonstrasjonen og saken om selve den brennende dukken, har det også vakt oppmerksomhet at byretten fredag ​​brukte den spesielle muligheten for dobbeltstraff for koronarelaterte forbrytelser for å ilegge en dom på to år fengsel for en 30 år gammel kvinne, funnet skyldig i å ha oppfordret til vold under nok en koronademonstrasjon.

Meningsdiktaturets politi nekter å svare på de utdypende spørsmålene «ettersom saken er under etterforskning». Det vises i stedet til det samme skriftlige sitatet som er sendt til Politiken:

«Vi kan bekrefte at vi på søndag arresterte en kvinne som ble siktet for trusler i henhold til straffelovens paragraf 119, stk. 1 ved å legge ut et Facebook-innlegg med et bilde av en brennende dukke med statsministerens ansikt på og et skilt med en melding på. Kvinnen ble løslatt etter avhøret, men er fortsatt siktet i saken, som vi nå etterforsker videre.»

Hva sier loven

Her er paragrafene som nevnes i artikkelen. Kvinnen er siktet etter § 119. De omtalte mennene er siktet etter § 113.

§ 119 (stk. 1)

Den, som øver vold, truer med at øve vold eller offentligt eller med forsæt til udbredelse i en videre kreds fremsætter trussel om vold mod nogen, hvem det påhviler at handle i medfør af offentlig tjeneste eller hverv, under udførelsen af tjenesten eller hvervet eller i anledning af samme, eller som på lige måde søger at hindre en sådan person i at foretage en lovlig tjenestehandling eller at tvinge ham til at foretage en tjenestehandling, straffes med bøde eller fængsel indtil 8 år. Ved fastsættelse af straffen skal det indgå som en skærpende omstændighed, at forholdet er begået, mens eller i umiddelbar forlængelse af at der i området foregår grov forstyrrelse af ro og orden på offentligt sted, eller at forholdet er begået mod den pågældende i dennes fritid.

§ 113

Den, som antaster Folketingets sikkerhed eller frihed eller i øvrigt foretager nogen handling, der sigter til ved magtanvendelse eller trussel derom at aftvinge Folketinget nogen beslutning eller hindre det i frit at udøve sin virksomhed, straffes med fængsel indtil 16 år eller under særligt skærpende omstændigheder på livstid.

Stk. 2.

Samme straf kommer til anvendelse på den, der på tilsvarende måde angriber eller øver tvang mod kongen eller den, der med hjemmel i forfatningen fører regeringen, eller mod ministrene, Rigsretten eller Højesteret.