Hjem Nyheter Norden Meningsytring ved Israels ambassade i Helsinki

Meningsytring ved Israels ambassade i Helsinki

ANTI-SIONISME Rundt om i verden begynner folk å vise misnøye med Israels pågående folkemord på palestinerne. Nå er også den sionistiske ambassaden i Finland rammet, og politiet bekrefter at det ikke er første gang.

Inngangen til den israelske ambassaden.

Onsdag delte Yaron Nadbornik, lederen for det jødiske samfunnet i Helsinki, et bilde av inngangen til den israelske ambassaden i Kamppi-distriktet. Bildene viser hvordan et rødt stoff som skal symbolisere blod har blitt kastet mot inngangen til den jødiske okkupasjonsmaktens ambassade.

Politioverbetjent Crista Granroth bekrefter at styrelederens bilder stemmer overens med bildene politiet har, og at de også har gjerningsmennene på bildene. Helsinki politikammer etterforsker hendelsen som skadeverk.

– Det er kameraovervåking i området, og vi har bilder av to personer som var der i løpet av natten mellom tirsdag og onsdag, sier hun.

Granroth bekrefter overfor Hufvudstadsbladet at det også tidligere har vært uttrykk for misnøye rettet mot den jødiske ambassaden. Andre steder i verden har den blodrøde fargen blitt brukt til å vise misnøye med Israels pågående folkemord på Gazastripen – der de stadig stigende dødstallene i skrivende stund har oversteget 30 000, hvorav de fleste er kvinner og barn. I går rapporterte Frihetskamp at israelske okkupasjonsstyrker åpnet ild mot palestinske sivile som sto i kø for å få mat og vann. Dette resulterte i minst 104 døde og rundt 750 skadde.