Hjem Nyheter Globalt «Mensemojien» har blitt lansert

«Mensemojien» har blitt lansert

4

FEMINISME Feministene i den såkalte veldedighetsorganisasjonen Plan International har fått sitt ønske om en «mensemoji» oppfylt da Unicode har gått med på å inkludere den nye emojien i den neste oppdateringen av tegnsystemet.

Foto: Plan International

Det var i 2017 at feminister startet en kampanje for å innføre en «symbolsk mensemoji». Rebecka Hallencreutz som er en av grunnleggerne av organisasjonen Mensen, som er et forum for menstruasjon, mente at «det var på tide at menstruasjon skal synliggjøres mer i medier».

– Det finnes mange emojier for slikt som ikke så mange driver med, som vannpolo. Samtidig er det 800 millioner personer som har mensen hver dag og det finnes det ikke noe symbol for overhodet, sa Hallencreutz ved kampanjens start.

Ideen til kampanjen kom opprinnelig fra den såkalte veldedighetsorganisasjonen Plan International, som mener at de vil bryte den påståtte tabuen som er forbundet med menstruasjon, og på onsdag annonserte Unicode, som tar beslutninger om nye emojier, at den nye emojien skal inkluderes i den neste oppdateringen av tegnsystemet.

– Dette sender et kraftig budskap om at vi må bryte stillheten om mensen. Det er på høy tid å åpne debatten og øke bevisstheten, sier Mariann Eriksson, generalsekretær i Plan International Sverige.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
4 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Mere navlebeskuelse, dvs nedenfor navlen. Vår tids PK-opptatthet av kjønn, i alle mulige og umulige former, og normalisering av det som tidligere var om ikke tabu så iallfall ikke en del av offentlig diskurs, har med dette fått et nytt tillegg. Vi får tro at blødende kvinner vil føle seg mere vel nå da, i deres månedlige ubehag.

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Hehehe «vi må bryte stillheten om mensen» ka faen?

Det er jo belt naturlig. For noen dumme feminister…ka blir det neste!

Martin
Martin
3 år siden

For de fleste kvinner er dette en privatsak.

HMF
HMF
3 år siden

Idioti!