Hjem Nyheter Globalt «Mensemojien» har blitt lansert

«Mensemojien» har blitt lansert

0

FEMINISME Feministene i den såkalte veldedighetsorganisasjonen Plan International har fått sitt ønske om en «mensemoji» oppfylt da Unicode har gått med på å inkludere den nye emojien i den neste oppdateringen av tegnsystemet.

Foto: Plan International

Det var i 2017 at feminister startet en kampanje for å innføre en «symbolsk mensemoji». Rebecka Hallencreutz som er en av grunnleggerne av organisasjonen Mensen, som er et forum for menstruasjon, mente at «det var på tide at menstruasjon skal synliggjøres mer i medier».

– Det finnes mange emojier for slikt som ikke så mange driver med, som vannpolo. Samtidig er det 800 millioner personer som har mensen hver dag og det finnes det ikke noe symbol for overhodet, sa Hallencreutz ved kampanjens start.

Ideen til kampanjen kom opprinnelig fra den såkalte veldedighetsorganisasjonen Plan International, som mener at de vil bryte den påståtte tabuen som er forbundet med menstruasjon, og på onsdag annonserte Unicode, som tar beslutninger om nye emojier, at den nye emojien skal inkluderes i den neste oppdateringen av tegnsystemet.

– Dette sender et kraftig budskap om at vi må bryte stillheten om mensen. Det er på høy tid å åpne debatten og øke bevisstheten, sier Mariann Eriksson, generalsekretær i Plan International Sverige.