Hjem Nyheter Norge Mer vold og aggresjon i Trondheim fengsel

Mer vold og aggresjon i Trondheim fengsel

INNENRIKS: Adresseavisen publiserte igår en artikkel på sin nettavis hvor det fremkommer at volden i Trondheim fengsel er økende.

Fengselsleder Egil-Ivar Gabrielsen forteller til Adresseavisen at de ansattes hverdag har blitt langt tøffere enn før. I følge Gabrielsen kommer dette av det stadig økende antallet av utlendinger blant de innsatte i fengselet. Problemet er i følge Gabrielsen særlig stort i de lukkede avdelingene i fengselet.

kildebilde_skann0004

I følge fengselslederen var forholdet blant de innsatte langt mer balansert før.

«Tidligere hadde man også innsatte som satt her for alvorlige forhold, men man hadde også mange som hadde tre, fire fem måneder for mindre alvorlige forhold som var et balanserende element i fengselet.»

Gabrielsen uttaler at gjennomsnittsdommene for nordmenn er tre år, mens for utlendinger er det åtte år. Av det totale antallet fanger er cirka en tredjedel utlendinger som har lange straffer og gir således et utslag i en langt hardere hverdag for de ansatte med et økende antall hendelser på avdelingene i form av vold og aggresjon.

«Først og fremst er det økte tilfeller av aggresjon som av en art som gjør at en betjent må gripe inn. At de ofte går løs på inventar, for eksempel.»

Fengselslederen får også støtte fra avdelingsdirektør Andreas Skulberg i Justisdepartementet.

«Det at det er så mange utenlandske innsatte gjør dette til en større utfordring.»

 

Kilde:
Mer vold med utlendinger i fengselet