Hjem Nyheter Europa Merkel vil at EU-land skal gi opp sin selvstendighet

Merkel vil at EU-land skal gi opp sin selvstendighet

10

EUROPA Angela Merkel appellerer til EUs medlemsland om å gi opp sin selvstendighet til Brussel på en «velordnet måte».

Angela Merkel.
Angela Merkel. Foto: Sputnik / Sergei Guneev.

«I dag burde, eller snarer må, nasjonalstater være beredt på å gi opp sin selvstendighet. Men naturligvis på en velordnet måte», sa Tysklands forbundskansler Angela Merkel under et arrangement organisert av Konrad Adenauer Foundation i Berlin på onsdag. Emnet for dagen var «Parlamentarisme mellom globalisme og nasjonal suverenitet».

Tidligere denne måneden advarte Merkel mot hva hun kalte for spredning av «innskrenket nasjonalisme». Både politikere i Tyskland og utlandet var ifølge henne skyldige i å «tro at de kan løse alt på egen hånd og bare tenke på seg selv». Videre la hun til: «Dette er nasjonalisme i sin reneste form. Dette er ikke patriotisme».

Merkel passet også på å forsvare sin åpne grensepolitikk. «Det er i vår nasjonale interesse å passe på at de globale vilkårene for både flyktninger og migranter som søker arbeid forbedres», anser hun.

Merkels kommentar om suverenitet følger i kjølvannet av ytringen til Frankrikes president Emmanuel Macron i helgen. Etter å ha truffet kansleren talte Macron om et «fransk-tysk ansvar om å forberede for fremtiden og for å omdefinere Europa». Dette ansvaret innebærer at det må «bygges et virkelig selvstendig Europa og et sterkt EU på denne suvereniteten». Tidligere denne måneden foreslo også den franske presidenten at en europeisk armé skal skapes, som skal kunne brukes for å forsvare EU mot Russland, Kina og USA.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
10 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
2 år siden

«En europeisk arme» skall brukes det eneste til å knuse europeiske nasjoner.

Anonymsurfer
Anonymsurfer
2 år siden

Her ser dere en video fra treningsleiren som globaliztene har bygd i Schnöggersburg nede i Tyskland for å trene opp den ’’europeiske arméen’’. «Urban warfare in «Schnöggersburg» – the newest Bundeswehr ghost town»

https://m.youtube.com/watch?v=-mVUEkD9uoA

…Hvis noen lurer på hvorfor (((politikerne))) våre ønsker å fylle opp militæret og politiet med muslimer i vesteuropeiske land så får man nok tidsnok svar.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Anonymsurfer
2 år siden

Her er du inne på noe Anon. Ikke så lett å få en etnisk homogen hær til å slakte sine egne. En hær av hovedsaklig muslimer og afrikanere, trent og finansiert av lederene våre derimot… Denne er åpenbart ment å brukes mot nasjonalister og patrioter i de respektive landene. Elitene ser hvilken retning vinden blåser over hele Europa. Shit is about to get real som amerikanere sier..

Tommy
Tommy
2 år siden

Hitler hadde vært glad hadde han opplevd dette

Tommy Nyberg
Tommy Nyberg
Svar til  Tommy
2 år siden

Korrektion.
Siv är glad och hon lever.

Espen
Espen
Svar til  Tommy
2 år siden

Glad? Spre sionist-propagandaen din et annet sted, lakei. Hitler ville vært rasende over å se Tyskland og Europa raseres av jøder og deres lakeier.

JudasGarSviker
JudasGarSviker
Svar til  Tommy
2 år siden

Snakk om å være hjernevasket. Hitler satte sitt folk over alt. Han advarte spesifikk om den situasjonen vi i Europa befinner oss i i dag.

Espen
Espen
2 år siden

Synd Tyskland tapte mot disse forbanna kommunist-svina. På tide tyskerne våkner igjen.

Nitram
2 år siden

Merkel(ig) er blandt de politikerne som fortjener dødsstraff for sitt kriminelle engasjement. Det Germanske folk skal reise seg og stille denne (((agenten))) til rette for sitt planlagte folkemord på den Germanske befolkningen.

Torunn Sortvik
Torunn Sortvik
2 år siden

Hun har sittet med lederjobb i mangfoldige år i en av de største industristatene i verden og har ennå ikke skjønt (eller hun later som hun ikke skjønner) hva ordet patriot betyr. Vi har noe som heter patria, det er det landet du kommer fra, og vi har noe som heter patriotisme. Hun og hele gjengen i Brussel har ikke fått til noe som helst de siste årene som tilsier at en patriot kan føle patriotisme for hele Europa. Hvis det med et stort antall europarlamentikere er nødvendig å ta underskriftakjsoner for å få igjennom de mest basilære ting eller… Les mer »