Hjem Nyheter Norge Meslinger påvist i Oslo – hos person som hadde vært i Tel...

Meslinger påvist i Oslo – hos person som hadde vært i Tel Aviv

INNENRIKS/HELSE: Folkehelseinstituttet rapporterer onsdag at meslinger er påvist hos en uvaksinert voksen person i Oslo. Vedkommende skal ha blitt smittet under et opphold i Israel.

1335415230_measles-e1426080923153-640x352

Folkehelseinstituttet (FHI) varslet onsdag at meslinger hadde blitt påvist hos en voksen person i Oslo. Vedkommende skal ha vært uvaksinert og blitt smittet i Tel Aviv i Israel.

FHI rapporterer at de har varslet smittevernoverlegen i Oslo og at det de nå arbeider med å identifisere vedkommendes nærmeste kontakter for å opplyse disse om smitten. Ettersom personen har vært smittsom under flyreisen tilbake til Norge, har FHI også kontaktet det aktuelle flyselskapet slik at disse kan informere den smittedes medpassasjerer.

Etter sitt opphold i Israel reiste personen med følgende fly:

TK 785 fra Tel Aviv til Istanbul – avreise den 6. mars klokken 09:50.
TK 1753 fra Istanbul til Oslo – avreise den 6. mars klokken 14:05.

Meslinger er ekstremt smittsomt, men har vært en sjelden sykdom i Norden takket være effektive vaksiner. I utviklingsland er det en vanlig årsak til sykdom og dødsfall blant barn. I 1990 var det gjennomsnittlig én million barn som døde av meslinger hver år. I 2011 lå tallet på rundt én halv million per år.

Kilde:

FHI