Hjem Nyheter Mexicaner drepte 19 på grunnskole i Texas

Mexicaner drepte 19 på grunnskole i Texas

USA 19 er døde etter ytterligere en skoleskyting i USA. 18 år gamle Salvador Ramos åpnet ild inne på Robb Elementary i Uvalde i Texas, i det som ble den verste amerikanske skoleskytingen på ti år.

Fotokollasj: Twitter / Bruno Sanchez-Andrade Nuño (CC BY 2.0).

Det var tirsdag kveld norsk tid som rapporter kom om ytterligere en amerikansk skoleskyting. Denne gangen i den lille byen Uvalde i delstaten Texas, som liker like nord for grensen til Mexico.

En mistenkt gjerningsmann, 18 år gamle Salvador Ramos, skal ha angrepet deler av Robb Elementary hvor 2. til 4. klasse holdt til tirsdag formiddag lokal tid. Han var selv altså ikke elev på skolen, men gikk på tilsvarende videregående skole i nærheten.

Angrepet etterlot 19 døde; samtlige mellom 7 og 10 år, foruten den mistenkte gjerningsmannens farmor og to lærere på skolen. Politiet mistenker at Ramos skjøt sin farmor til døde for å deretter ta hennes bil og kjøre til grunnskolen.

I forbindelse med angrepet skal også to politimenn ha blitt skadet, dog ingen alvorlig.

Amerikanske politikere krever nå strengere våpenlover. Like etter ugjerningen holdt den demokratiske senatoren Chris Murphy en dramatisk tale til sine kolleger.

– Hva gjør vi? Hva gjør dere her? Våre barn lever i redsel hver gang de setter en fot i et klasserom. Hva gjør vi?, sa Murphy under sin antivåpentale.

– Hva gjør vi? Hvorfor er dere her, hvis ikke for å løse et slikt eksistensielt problem som det her?, fortsatte senatoren.