Hjem Nyheter Mexico: «Hvis dere dømmer Assange, vil vi rive Frihetsgudinnen»

Mexico: «Hvis dere dømmer Assange, vil vi rive Frihetsgudinnen»

3

UTENRIKS Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador kritiserer USAs innsats for å straffeforfølge den australske journalisten Julian Assange. Ifølge presidenten vil Mexico gjøre alt i sin makt for å rive Frihetsgudinnen i New York dersom Assange blir dømt.

Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador. Foto: ProtoplasmaKidCC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

Ifølge Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador vil Frihetsgudinnen i New York «miste all betydning som et symbol på amerikansk frihet» dersom Wikileaks-grunnlegger Julian Assange blir dømt for spionasje i USA.

– Hvis de tar ham til USA og han blir dømt til maksimumsstraffen for å dø i fengsel, må vi starte en kampanje for å rive Frihetsgudinnen, sa Lopez Obrador under en pressekonferanse mandag, sitert av RT.

Ifølge presidenten ville monumentet ikke lenger symbolisere frihet, men noe helt annet.

Presidentens utspill er et svar på en amerikansk rapport fra Washington Post og Reporters Without Borders, som kritiserer pressefriheten i Mexico og sier at regjeringen ikke gjør nok for å beskytte sine journalister.

Lopez Obrador sier rapporten er en «svertekampanje mot den meksikanske regjeringen» og hykleri fra USA. Fremfor alt mener han at «amerikanske» medier ikke bør snakke om trusler mot journalister, ettersom de med glede publiserte informasjon om amerikanske krigsforbrytelser som ble frigitt av Wikileaks, men nå vegrer å forsvare Assange.

– Da denne informasjonen ble frigitt, deltok flere medier [i publiseringen]. De gikk med på å publisere informasjonen fordi de anså den som et bidrag til å forsvare menneskerettighetene, ytringsfriheten, det å ikke bidra til tvetydigheten, til løgnene, til å si en ting og så gjøre en annen, sa presidenten.

Mexicos president har vært en skarp kritiker av USA og beskrev nylig USAs taktikk i Ukraina som et tilbud til ukrainerne om at «vi står for våpnene og dere for de døde kroppene». Nylig nektet også Lopez Obrador å delta på årets toppmøte i Amerika, arrangert av USAs president Joe Biden, i protest mot at presidentene i Venezuela, Cuba og Nicaragua ikke fikk delta av USA. Presidenten lovet imidlertid å ta opp spørsmålet om Assange neste gang han møtte Biden.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Sannhet
Sannhet
7 måneder siden
Roy Vey
Roy Vey
Svar til  Sannhet
7 måneder siden

Bra tale av Nick Griffin. Og den samme problematikken ser vi fra land til land, også her i Norge. Kontrajihadbevegelser som forsøker å kuppe nasjonalismen og fokusere bare på Islam og muslimer. Et forsøk på å villede befolkningen til å ta på seg skylapper og bare konsentrere seg om denne spesifikke gruppen religiøse mennesker, som tross alt ikke er annet enn verktøyet i hendene på et mye større problem. Dvs. trådtrekkerne og selve årsaken til at en orkestrert masseinnvandring av rasefremmede til Europa har blitt et faktum i moderne tid. Nemlig jødisk makt. De får folket til å ignorere jødenes… Les mer »

Kimlund
Kimlund
6 måneder siden

I vores demokrati magter vælgermassen ikke at kontrollere de valgte “politikere”. Grundet almindelig dumhed og sløvhed, plus en faldende moral. Derfor går det galt.

Jeg har formuleret denne om demokrati:
Høns vil vælge høns, køer vil vælge køer, idioter vil vælge idioter. Vi vælger nogen der ligner os selv. Så prøv således at se den “OVERBEVISENDE INTELLIGENS” i Folketinget. Det er det vi kommer til at dø af.