Hjem Nyheter Norge Miljøpartiet de Grønne vil innføre ny «holocaust»-minnedag

Miljøpartiet de Grønne vil innføre ny «holocaust»-minnedag

3

JØDISK LIDELSE Miljøpartiet de Grønne foreslår innstiftelsen av en nasjonal «holocaust»-dag den 26. november, for å få bukt med antisemittiske fordommer.

Lan Marie Nguyen Berg. Foto: Guri Barka Martins og Anders Skyrud Danielsen. (CC BY-SA 3.0)

I et representantforslag fra Lan Marie Nguyen Berg, Rasmus Hansson og Kristoffer Robin Haug tas det til orde for at Norge trenger en dag som skal «løfte kunnskapen om jødenes historiske lidelser». Dette skal bidra til å bekjempe antisemittiske stereotypiske konspirasjonsforestillinger om at jøder arbeider for å fremme jødiske interesser, at jøder har for stor innflytelse over internasjonal økonomi og at jøder kan klandres for konflikter de havner i med sine vertsnasjoner. Forslaget fremmes etter en innkommet rapport fra HL-senteret som viser at jødene kun har tillit fra 86% av Norges befolkning.

Ifølge forslaget er det nødvendig å ta dette problemet på alvor, ettersom denne antisemittismen blant annet medførte at jøder ble nektet innreise til Norge i 1687, noe forslagsstillerne skammer seg over.

Datoen henspiller på dagen for deportasjonen av jøder som var virksomme i Norge under andre verdenskrig, som fant sted den 26. november 1942, hvilket er en annen ting partiet skammer seg over. Med å innføre 26. november som ekstra «holocaust»-minnedag i tillegg til den internasjonale, som er 27. januar, vil Miljøpartiet de Grønne bevisstgjøre om at de mener at jøder ikke må sendes med skip til Auschwitz mer.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
1 måned siden

Nå vil altså MDG – og andre filosemitter – at vi skal skamme oss som nasjon på et tidspunkt da folk flest er opptatt av Black Friday og juleforberedelser? For at noen hundre jøder, bosatt i Norge, ble deportert til arbeids- og interneringsleiren Auschwitz, der angivelig alle kvinner, barn og eldre ble sendt direkte i «gasskammeret», mens arbeidsføre menn ble satt til slavearbeid? NRK har jo gjort sitt med serien «Last; Jøder», som i dystre farger og medfølende kommentarer med «overlevere», har nøret opp om den selvpiskingen nordmenn bør utføre, hver november, i all evighet, for at vi sendte Guds… Les mer »

Hans Ekkehard
1 måned siden

Lan er fra Vietnam…Hvorfor i all verden strever hun ikke heller for rettferden til sitt eget folkeslag om å få dømt krigsforbryterne i Amerika, som (sett bort fra kampen mot kommunistene i Viet Cong) i stor skala dro helt til den andre siden av jorda for å voldta og massakrere sivilbefolkningen i landet hennes, som var et virkelig folkemord, enn å fly rundt i øst og vest her i Norge, vårt land, å være en fabelpapegøye for de jødiske oppdiktete skrekk-eventyrene og tyskerhatende og norskhatende propagandaen om Holocaust?

Tom Hauge
Tom Hauge
1 måned siden

Er hun ikke litt forut for sin tid nå ? 😄 Holocaust part 2 må jo gjennomføres før man kan velge en ny holocaust minnedag? 🤣