Hjem Nyheter Norge Millionsatsing på «integrering» av asylsøkere

Millionsatsing på «integrering» av asylsøkere

1

MULTIKULTUR Norske myndigheter skal bruke 34 millioner kroner på å gjøre asylsøkere «norske». Dette fremkommer det i statsbudsjettet som skal presenteres på torsdag.

integrering

Norske myndigheter satser millioner på såkalt integrering av asylsøkere som er bosatt på mottak i Norge. Dette til tross for at det i svært mange tilfeller ikke engang er klarlagt hvorvidt de får innvilget opphold i Norge. Tanken er at asylsøkerne skal bli «norske», mindre voldsomme og få et forbedret kvinnesyn.

23,3 millioner kroner innvilges for å innføre 50 timer obligatorisk undervisning i norsk kultur og samfunnsfag på mottakene. Dette vil starte fra asylsøkernes første dag på mottaket. Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) mener det er særskilt viktig å fokusere på ytrings- og religionsfrihet, samt likestilling.

10,9 millioner kroner er satt av til såkalte dialoggrupper som skal forebygge vold på mottakene. Ifølge Listhaug er det mangelen på norsk samfunnskunnskap som er en medvirkende årsak til at det oppstår voldsomme konflikter på asylmottakene.

– Det å lære norske verdier er en betydelig del av det voldsforebyggende arbeidet. Ingen legger igjen holdningene sine på grensa. Kommer du fra et land hvor kvinner ikke er verdt en sur sild, så er det stor sannsynlighet for at det er ditt utgangspunkt når du kommer til Norge, forteller Listhaug til Dagbladet.

Kilde:
Sylvi får 34 mill. til å gjøre asylsøkerne «norske» og forebygge vold

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Arno
Arno
2 år siden

Hva f* var det den blonde tispen på bildet ville oppnå med dette stuntet mon tro.
Var det slike grove, offentlige provokasjoner som fikk ABB til å gå amok?
Var det slike ting tispen, og dem som sto bak og trakk i trådene, ønsker å oppnå?