Hjem Nyheter Minneapolis ønsker å legge ned politiet – «hvitt privilegium å få hjelp...

Minneapolis ønsker å legge ned politiet – «hvitt privilegium å få hjelp fra politiet»

3

FLERKULTUR Det blåser sterk vind i USA for å redusere politiets virksomhet, og for å redusere deres oppdrag i samfunnet.

Lisa Bender (til høyre) ønsker å legge ned Minneapolis sin politivirksomhet. Politi er de hvites privilegium, mener hun. Skjermbilde fra Youtube/Washington Free Beacon.
Lisa Bender (til høyre) ønsker å legge ned Minneapolis sin politivirksomhet. Politi er de hvites privilegium, mener hun. Skjermbilde fra Youtube/Washington Free Beacon.

Etter at Black Lives Matter (BLM) har begynt å blusse opp midt i pågående tiltak mot korona-pandemien – tilsynelatende som svar på at en kriminell, svart mann døde under en arrestasjon – krever nå mange aktivistgrupper at politiet skal få redusert finansiering.

De kalles for politiabolitionister, som er en referanse til slaveabolitionistene på 1800-tallet. Antagelsen er at politiet i USA er rasister som dreper svarte innbyggere, slik «hvite rasister» historisk «pisket svarte slaver ihjel» – noe som ser bort ifra at slavehandelen var en jødisk virksomhet – derfor må politimakten bli overhalt.

Når afrikanske, og andre «minoritetsgrupper», begynte å brenne, plyndre og å drepe i kjølvannet av den kriminelle, afrikanske George Floyd sin død, krever ikke den amerikanske venstresiden en reformert politistyrke, men heller at den blir kuttet ned, eller avskaffet fullstendig.

Dette skriver den irske journalisten Graham Dockery for RT news, før han fortsetter:

Etter hvert som kravene øker om at politistyrker i USA skal legges ned, bekrefter en politiabolitionist høyresidens verste mareritt: Når all politi er borte, er det ingen som vil hjelpe deg, og du fortjener alt ubehaget du kommer over, hviting!

New York sin ordfører, Bill de Blaiso, sa på søndag at han ville omfordele deler av politiets budsjett til ungdomomsorg og sosiale tjenester.

I Los Angeles sa Eric Garcetti i forrige uke at han ville kutte Los Angeles Police Department (LAPD) sitt budsjett med 150 millioner dollar.

Men administrasjonsstyret i Minneapolis County tar det lengst, og foreslår at byens politistyrke legges ned, og at «politivirksomheten slik vi kjenner den vil opphøre.»

Mandag spurte CNN: «Hvem skal jeg ringe hvis det er innbrudd i midt hjem midt på natten?»

Svaret er: Ingen.

Styrelederen i Minneapolis County, Lisa Bender, forsvarer forslaget, skriver Breitbart News: Feilen ved at politiet kommer er at de er rasistiske. Det er et «hvitt privilegium» å få hjelp fra politiet om man får uflaks, sier Bender.

Overfor CNN sa Bender at det er et «hvitt privilegium å ringe politiet, og når politiet først blir lagt ned, vil de privilegerte endelig få en smak av volden som plager ghettoene».

Hverken Bender, eller hennes kolleger, har foreslått hva slags type organisasjon som vil erstatte politistyrken, men forskjellige lobbygrupper har kommet med ideer. MPD150 er en lobbygruppe i Minneapolis som ønsker at politistyrken kuttes ut fullstendig. I stedet for at folk må møte «fremmede med våpen», skal pengene brukes på psykologer og psykiatere, sosionomer og «offeradvokater».

Andre har foreslått at byer bør utvides til «smart-byer» der digital teknologi kan overvåke innbyggerne og dermed bidra til å forhindre, eller tidlig advare om, forbrytelser som er i ferd med å bli begått. Et problem med det amerikanske politikorpset er at de sluker enorme pengesummer, og allikevel så er krimraten veldig høy. Pengene brukes ikke på en effektiv måte, er en vanlig mening.

BLM marsjerte gjennom Chicago den siste helgen, der de hadde skilt som krever at Chicagos politidistrikt sitt budsjett kuttes. På samme tid ble fem personer skutt og drept, og ytterlige 30 såret, i skuddvekslinger som fant plass hovedsakelig i den svarte, sørlige og vestlige delen av byen.

Helgen før var årets blodigste, da 85 mennesker ble skutt, inkludert 24 med dødelige skader. Antallet drap i Chicago har doblet seg siden 2016, skriver Graham Dockery.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
2 år siden

En «løsning» er selvsagt den norske/skandinaviske, der politiet har blitt et psykologisk hjelpeapparat for minoriteter og «ressurssvake grupper». Feminiseringen av politiet har bidratt til dette, selvsagt. Den rådende ideologien er å hjelpe, forstå og «behandle» de som har «falt utenfor», og at det er samfunnet skyld når noen «tvinges ut» i kriminalitet. Å fjerne politiet er kanskje ingen god løsning, men en tilbakevending til «gode, gamle dager» ville ha vært det beste, der politiet kjente sitt lokalmiljø og der innbyggerne stolte på sitt politi. A la politimester Bastian. Men den tiden kommer neppe tilbake..

Espen
Espen
2 år siden

I fremtiden vil det vel knapt være nødvendig med politi ettersom disse vil legge seg på kne og krype for hylekoret. Vi kan jo se det allerede, og med tiden vil det nok ikke bli bedre. Bare det skrikes høyt nok, og kriminelle fremstilles som offer, så vil vel politiet i fremtiden knapt tørre å gripe inn og arrestere kriminelle rasefremmede. Og alt dette kan vi også takke den tause majoritet av vårt eget folk for. Hadde bare flere folk steget frem og turt å si sin mening, så hadde kanskje fremtiden til hvite barn blitt noe bedre enn hva… Les mer »

Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Blir rett og slett for dumt