Hjem Nyheter Norge Mislykket innbruddsforsøk i Namsos

Mislykket innbruddsforsøk i Namsos

NORD-TRØNDELAG: En mann av utenlandsk opprinnelse ble pågrepet etter å ha forsøkt å bryte seg inn i kjellerleiligheten til et ungt par på Namsos.

Bent Kvilås og samboeren ble vekket tidlig søndag morgen av at en mann forsøkte å ta seg inn dette vinduet i kjellerleiligheten i Gullvikmoen. Foto: Mats Ivar Sandmo
Bent Kvilås og samboeren ble vekket tidlig søndag morgen av at en mann forsøkte å ta seg inn dette vinduet i kjellerleiligheten i Gullvikmoen. Foto: Mats Ivar Sandmo

Søndag morgen i 05.00-tiden ble Bent Kvilås og hans samboer vekket av en lyd som kom fra stua. Kvilås trodde først at det var en nabokatt som laget lyden, men samboeren hans ba ham om å stå opp for å sjekke. Hennes fire år gamle sønn lå da fortsatt og sov.

I stua fant Kvilås en mann som hadde kommet seg halvveis igjennom et av de smale vinduene i kjellerleiligheten. Kvilås trodde først det var en maskert mann med sort finlandshette, men det viste seg å være en mann av utenlandsk opprinnelse med hette over hodet. Kvilås grep fatt i mannen og tenkte å holde ham fast inntil politiet, som samboeren hadde varslet, ankom.

Gjerningsmannen skal ha vært «forholdsvis liten og vever» og klarte å vri seg ut av genseren sin og komme seg ut av vinduet igjen. I stedet for å flykte, ble han igjen på den andre siden av det åpne vinduet, krevde tilbake genseren og capsen sin og oppførte seg aggressivt. Han truet med å komme tilbake med broren sin og en «gunner».

Politiet var på plass bare få minutter etterpå og pågrep mannen.

Innbruddet i leiligheten skjedde 15–20 minutter etter dramaet på asylmottaket samme morgen.

Kilde:
Vekket av innbrudd