Hjem Nyheter Norden Mistenkt var psykisk syk under drapet i Visby

Mistenkt var psykisk syk under drapet i Visby

SVERIGE 33-åringen som er mistenkt for drapet på Ing-Marie Wieselgren og forberedelse til terrorhandlinger under Almedalsuka var psykisk syk under hendelsen viser den rettsmedisinske undersøkelsen.

Drapet på Ing-Marie Wieselgren skjedde ved Donners Plats i Visby sentrum. Foto: Joakim BerndesCC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons.

Til tross for at både politi og påtalemyndighet ved flere anledninger konkluderte med at psykiske lidelser og skuffelse over psykiatrien lå bak drapet på psykiateren Ing-Marie Wieselgren, fortsatte riksmediene med å forsøke å koble handlingen til Den nordiske motstandsbevegelsen.

Grunnen er at den nå varetektsfengslede 33-åringen som er mistenkt for drapet og forberedelse til terror hadde kontakt med organisasjonen for flere år siden.

Men nå viser den rettsmedisinske undersøkelsen at den mistenkte led av en alvorlig psykisk lidelse under ugjerningen, skriver den svenske avisen Helagotland.se. Den mistenkte led fortsatt av den alvorlige lidelsen da undersøkelsen ble gjennomført.

Rettsmedisineren mener at mistenkte, på grunn av den psykiske lidelsen, ikke forsto alvoret eller konsekvensene av sine handlinger og anbefaler derfor at han dømmes til rettspsykiatrisk behandling.

Retten vil under en eventuell kommende rettssak ta hensyn til den svenske rettsmedisinerens uttalelse, men vil selv ta stilling til om tiltalte kan anses egnet til å dømmes til vanlig straff eller om straffen blir behandling.

Aktor i saken har tidligere også anført at den mistenkte gjerningsmannen var påvirket av narkotiske stoffer på gjerningstidspunktet.

Hør Den nordiske motstandsbevegelsen leder Simon Lindberg svarer på spørsmål omkring hvor lenge en person kan anses for å være tilknyttet en nasjonal organisasjon nedenfor.