Hjem Nyheter MMA-stjerne etter seieren: «Slutt å seksualisere barn!»

MMA-stjerne etter seieren: «Slutt å seksualisere barn!»

KAMPSPORT En kvinnelig UFC-profil uttaler seg mot seksualisering av barn.

MMA-utøveren Holly Holm (41) vant UFC-kampen sin mot 33 år gamle russiske Yana Santos på lørdag. Etter kampen ble Holm kort intervjuet i ringen om seieren. I tillegg til å svare på spørsmål om kampen og hennes fremtidsplaner, avsluttet Holm med å ta et oppgjør med seksualiseringen av barn.

– Jeg synes det er trist med all seksualisering av våre barn. Vi må beskytte dem på alle måter vi kan, sa Holm.

På pressekonferansen etter kampen sa Holm at hun ikke synes det burde være en politisk sak.

– Jeg vil ikke være en politisk person, men det finnes rett og galt. Jeg synes alle bør være på samme side i denne saken. Jeg føler ikke det har noe med høyre eller venstre side å gjøre, alle burde ville forsvare barna sine, sa hun.

Ifølge Holm har seksualiseringen av barn blitt stadig mer normalisert i USA og skaper livslange traumer. Hun sa også at seksualiseringen skjer på flere plan.

— Det finnes mye barnehandel og det er den ekstreme delen, men det finnes flere nivåer av det. Du kan se hvordan det nesten har blitt mer akseptert og det synes jeg er trist. Vi bør alle gjøre det vi kan for å stoppe det, selv om mange ikke vet hva vi kan gjøre, sa Holm.

Holm er selv kristen og datter av en prest og kaller seg selv «prestedatter» når hun konkurrerer i kampsport. I tillegg til MMA, hvor hun blant annet var UFC-mester i bantamvekt, har hun tidligere vunnet tunge titler i boksing før hun gikk over til å konkurrere i MMA i 2011.