Hjem Historie Europeisk historie Moderkorset

Moderkorset

7

HISTORIE Den 21. mai 1939, på morsdagen, ble en tysk mor for første gang tildelt fortjenestemedaljen Moderkorset.

Den 16. desember 1938 innførte Adolf Hitler utmerkelsen Moderkorset, Den tyske mors æreskors. Fortjenestemedaljen ble utdelt årlig den andre søndagen i mai (morsdagen) og den 12. august, Klara Hitler (Hitlers mor) sin fødselsdag.

Opprinnelig var det kun mødre over 60 år som kunne bli nominert, men etter 1940 valgte man å endre dette slik at også yngre mødre med mange barn fikk motta fortjenestemedaljen. Utmerkelsen bar inskripsjonen «Den tyske mor» og opprinnelig også «Barnet foredler mor».

Medaljene ble kun utdelt til genetisk sunne og friske etnisk tyske mødre mellom årene 1939-1945, og fantes i klassene bronse, sølv og gull. Et kors i bronse ble tildelt mødre med fire eller fem barn, sølv til mødre med seks eller syv barn, og gull til mødre med åtte eller flere barn.

Anbefalinger til Moderkorset kom en fast dag i begynnelsen av hver måned til kanselliet i Berlin, som var ansvarlig for fortjenestemedaljen. Derfra kunne saken tas videre av den lokale borgermesteren eller på forespørsel av NSDAPs lokale ledere eller Riksforbundet for barnrike familier.

Tyske familier ble oppmuntret til å få mange barn, og staten gjorde flere tiltak for å støtte dette. Blant annet innførte de hvilehjem hvor tyske mødre kunne avlastes og få hvile, mens familiene ble tildelt en barnepike.

Allerede etter maktovertagelsen i 1933 innførte regjeringen loven om oppmuntring til ekteskap. Dette gikk ut på at nygifte unge par fikk et lån på 1000 mark, som på denne tiden tilsvarte omtrent ni månedslønner. Fikk parene så ett barn ble gjelden redusert med 25%, ved to barn 50% og ved fire barn 100%.

Det var ikke bare gifte mødre som ble tildelt Moderkorset. Selv alenemødre kunne få det, som på denne tiden var et radikalt syn på kvinner med barn. Hitler var meget nøye på å understreke viktigheten av å ikke støte ut disse kvinnene fra samfunnet eller å skamlegge dem. Det tyske veldedighetsprogrammet Lebensborn, som ble opprettet på initiativ fra SS, er et ytterligere bevis på den radikale nasjonalsosialistiske kvinnepolitikken. Der kunne spesielt alenemødre og sårbare gravide mødre få hjelp.

Moderkorset var et ledd i denne meget vellykkede sosialpolitikken, hvis formål var å fremme det voksende tyske folket. I den nasjonalsosialistiske ideologien regnes moren og den blomstrende familien som en essensiell del av rasens grunnlag.

7
Delta i debatten

avatar
4 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
ArnoJohan GArngardAnonymsurfer Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Anonymsurfer
Anonymsurfer

…Også blir nasjonalsosialismen beskyldt for å være kvinnefiendtlig?! – Syyyyykt!!! Er det en idelogi som virkelig hater (hvite) kvinner og mødre så er Laissez-faire liberalismen; den går over 1000vis av lik hver dag for å tjene De 1% interesser.

Liberalister ser på mennesker og miljøet vårt som kun som et middel som skal tjene deres mørke globale agenda.

Arno
Arno

Ja, liberalismen er ikke mye mindre skadelig enn kommunismen.

Arngard
Arngard

Det at fødselsraten blant hvite har sunket såpass mye at folket ville opphørt å eksistere om denne trenden fortsatte inn i fremtiden, skyldes en feilslått politikk. Denne trenden kom med de folkefiendtlige globalister som har rasert Europa siden starten på etterkrigstiden. At fødselsraten har snudd så markant siden deres inntog i politikken burde fått varsellampene til å ringe blant befolkningningen, men nei. Istedet har befolkningen latt seg hypnotiseres av deres medier og propaganda om at et folkeutbytte er løsningen på den lave fødselsraten.

Arno
Arno

La oss ikke ett sekund glemme hvilken klan de tilhørte de som sto bak OGSÅ den globalistiske ideologi for goyim…

Arno
Arno

Det var et flott tiltak det der. Å føde og oppdra sunne og friske barn, uten rasesvik, er det viktigste en kvinne kan gjøre for samfunnet sitt og det fortjener heder.
Synd at den medaljen hadde et ulykketegn – hakekorset! Det må aldrig gjentas!

Johan G
Johan G

Et flott tiltak, en riktig familiepolitikk som legger forholdene til rette for storfamilien, for de som måtte ønske seg slik. Mødre skal ikke tas for gitt, og morsrollen skal ikke svartmales og ses ned på. De skal hedres og respekteres.

En medalje med det kraftfulle lykkesymbolet svastika, var dem vel fortjent.

Arno
Arno

Svastikaen er et veldig gammelt lykke-symbol fra Østen. Hvis man speilvender et lykke-symbol, hva får man da? Et ulykke-symbol? – Hva ellers? Hakekorset er en speilvending av det gamle svastika-symbolet. «Svastika The image of the svastika is an ancient symbol of good luck, prosperity and long life, used in ancient cultures such as India and China. The svastika (…) dates back to over 3000 years. The symbol is found decorating the walls in many temples and shrines, as well as ancient coins. The earliest archaeological evidence of the svastika shape dates back to the Indus Valley civilization around 3300 –… Les mer »