Hjem Nyheter Norden Mødre i Malmö advarer mot menn som forsøker å kidnappe barn

Mødre i Malmö advarer mot menn som forsøker å kidnappe barn

MALMÖ Flere foreldre i det innvandringstette Malmö advarer nå mot menn som tydelig har vist at de har vært på vei til å kidnappe deres barn på allmenne plasser.

I en «mammagruppe» på Facebook er det flere mødre som nå advarer mot menn som har vært på vei til å kidnappe deres barn på allmenne plasser.

En av mødrene skriver i gruppen at to menn fulgte etter henne og datteren inn i en matbutikk. Da de etterhvert kom frem til kassen skal en av mennene ha forsøkt å lokke med seg datteren til utgangen. Hun skriver videre at hun reagerte raskt og truet mannen ved å skrike «hadde du rørt henne hadde jeg drept deg«. Direkte etter hendelsen skal hun ha opplevd en enorm angst og panikk over hva som kunne skjedd om hun ikke hadde oppdaget kidnappingsforsøket og da reagert så raskt.

Etter at hun delte historien var det flere mødre som kunne fortelle om lignende hendelser.

«Mitt hjerte stoppet opp i dag da jeg var inne på et kjøpesenter«, var begynnelsen på en annen mors innlegg. Hun beskriver hvordan tre menn forsøkte å få hennes datters oppmerksomhet.

Da NN (datterens navn) sprang bort til enden av kassen og hoppet opp der hvor varene kommer, for å pakke varene etter at de var betalt, fulgte en av mennene etter henne og stilte seg ved siden bak henne samtidig som han ser bort på meg og venter på signal fra mannen bak meg.

Videre skriver hun: «Jeg reagerte direkte og skrek «NN» kom hit. Kom hit nå og hun kom raskt springene bort til meg«.

Flere mødre beretter om lignende hendelser og ønsker nå å advare andre foreldre. Nils Norling, som er politiets pressetalsmann i Malmö, forteller at de ennå ikke har fått inn noen politianmeldelse angående dette, men at de gjerne ser at man anmelder slike forhold.

— Vi har ingen anmeldelser om noen slike hendelser og heller ingen hendelsesrapporter fra 112 om akutte hendelser, forteller Norling, og fortsetter:

— Dette betyr ikke at noe ikke har skjedd. Vi vil ikke bagatellisere opplevelsene, men ingenting har kommet til vår oppmerksomhet ennå.

Kilde:
Mammor i Malmö varnar för män som vill röva bort barn