Hjem Nyheter Norden Monsanto lanserer «super-brokkoli» i Sverige

Monsanto lanserer «super-brokkoli» i Sverige

SVERIGE: Selskapet Monsanto, kjente for å blant annet produsere genmodifiserte matvarer, lanserer nå «super-brokkolien» Beneforté på ICA i Sverige. Monsanto påstår at brokkolien skal være ekstra rik på vitamin C og motvirke trøtthet.

120227-beneforte-broccoli-ifr-640x260

«Super-brokkolien» Beneforté er det kraftig kritiserte selskapet Monsantos seneste forsøk på å ta seg inn på det europeiske markedet. Gjennom å modifisere brokkolien genetisk har Beneforté en høyere andel C-vitamin enn vanlig brokkoli, og skal ifølge Monsanto motvirke trøtthet.

Den genmodifiserte brokkolien lanseres nå i Sverige via ICA. Monsanto har lykkes omgå de svenske GMO-lovene gjennom å kalle genmodifikasjonene for «tradisjonell vekstforedling».

GMO (genetisk modifisert organisme) er levende organismer der man kunstig har endret arvestoffet for å få frem de egenskaper man ønsker. De vanligste GMO-produktene er mais, potet og raps. Det forekommer også at dyr og bakterier genmodifiseres.

Monsanto
Det multinasjonale kjemi-, legemiddel- og jordbruksselskapet Monsanto Company er verdens nest største produsent av genmodifiserte frø. Det første produktet de produserte var søtningsstoffet sakkarin som siden ble solgt til Coca-Cola. De ligger også bak miljøgiftene DDT og PCB. Monsanto produserte også løsemiddelet Agent Orange som USA anvendte i Vietnamkrigen, som skal ha forårsaket at 400 000 vietnamesere døde eller ble skadet. Over 500 000 barn skal blant annet ha blitt født med misdannelser på grunn av giften.

monsantoskull_dees_ny

Forskning har vist at Monsantos genmanipulerte produkter kan forårsake alvorlige helseproblemer som blant annet kreftsvulster, sterilitet og misdannelser hos nyfødte barn. Flere EU-land har forbudt Monsantos GMO-frø.

Kilde:
Monsanto lanserer «superbroccoli»
Monsanto – nu hos din ICA-handlare