Hjem Nyheter Mor fikk erklært babyen sin kjønnsløs

Mor fikk erklært babyen sin kjønnsløs

FORFALL Etter at en ny kjønnslov ble innført har en kanadisk kvinne fått utstedt et kjønnsløst helsetjenestekort for sin åtte måneder gamle baby.

Åtte måneder gamle Searyl Atli Doty har fått utstedt et helsetjenestekort der kjønnet er angitt som «ukjent», etter en lang juridisk strid. Transvestitten Kori Doty (31), som er mor til barnet, men på tross av dette ikke regner seg selv som kvinne, skriver følgende i en pressemelding:

Da jeg ble født, så leger på kjønnsorganene mine og gjorde antakelser om hvem jeg ville bli, og disse tilordningene fulgte meg og fulgte identifikasjonen min gjennom livet mitt. De antakelsene var gale, og jeg endte med å måtte foreta mange justeringer siden den gang. Jeg oppdrar Searyl på en slik måte at inntil vedkommende har tilstrekkelig selvoppfattelse og mestring av ordforrådet til å fortelle meg hvem vedkommende er, anerkjenner jeg vedkommende som baby og forsøker å gi vedkommende all kjærligheten og støtten til å være den mest hele personen vedkommende kan være utenfor begrensningene som følger med guttebåsen og jentebåsen.

Jeg kjenner ikke Searyl. Det er opp til Searyl å bestemme hva vedkommende identifiserer seg som, når vedkommende er gammel nok til å utvikle sin egen kjønnsidentitet. Jeg kommer ikke til å forhindre valgene til vedkommende basert på en vilkårlig tilordning av kjønn ved fødselen basert på inspeksjon av kjønnsorganet til vedkommende.

Barnet har blitt nektet fødselsattest, da loven krever at fødselsattester skal angi barnets kjønn. Doty er medlem av «Gender-Free ID Coalition», og hun er en av åtte klagere i et søksmål som er fremført for British Columbia sin menneskerettsdomstol. Klagerne ønsker at kjønnsangivelse skal fjernes fra alle nye fødselsattester som utstedes i Canada. Doty hevder at tilordning av kjønn ved fødselen er et brudd på et barns rett til å fritt uttrykke sin kjønnsidentitet. Hun har også bedt om en rettslig prøving av avgjørelsen om å nekte fødselsattest til hennes barn, og kommer til å argumentere for at å kreve en kjønnsmarkør bryter babyens rett til liv, frihet og personlig sikkerhet.

Ifølge Dotys advokat, Barbara Findlay, som skriver navnet sitt med kun små bokstaver, bruker regjeringer ofte behovet for å føre statistikk over kjønn som argument mot å utelate kjønnet fra offentlige dokumenter. Men Findlay sier at koalisjonen mener at disse dataene bør samles inn anonymt og ikke lenkes til offisielle dokumenter eller en persons identitet.

— Jovisst er kulturen vår besatt av hvorvidt en baby er en gutt eller ei jente, men myndighetene har ikke noe med å sertifisere den informasjonen når de ikke vet at den er sann, uttalte Findlay til TV-stasjonen CBC.

Kilde:
Parent fights to omit gender on B.C. child’s birth certificate