Hjem Nyheter Norge Moské forsøkt påtent i Oslo

Moské forsøkt påtent i Oslo

OSLO En ukjent kvinne forsøkte 17. mai å sette fyr på en moské på Tøyen.

moske_tøyen

Norges nest største moské, Central Jam-e-moskeen på Tøyen, ble 17. mai ettermiddag forsøkt satt fyr på av en ukjent kvinne. Kvinnen, som ble fanget på overvåkningskamera, skal ha rømt fra stedet da brannalarmen ble utløst. Generalsekretær Mehtab Asfa ved Islamsk Råd Norge forteller om hendelsen til Dagbladet:

– En dame kom inn her i går og spurte om hun kunne låne toalettet. Det fikk hun lov til. Etterhvert merket de som var midt i bønnen røyklukt og hørte at brannalarmen gikk.

Filmen fra moskeens overvåkningskamera viser kvinnen gå opp i andre etasje for å låne toalettet. Etter dette samlet hun sammen papir fra toalettet som hun satte fyr på i trappene.

Politiet ble varslet og var raskt til stede. Ifølge Arne Kaspersen, vaktleder ved krimvakta, så resulterte ikke brannen i annet enn røykutvikling, så det var ikke nødvendig å tilkalle brannvesenet. Kvinnen rapporteres fortsatt være på frifot.

Bekymret for sikkerheten

Mehtab Asfa forteller til Dagbladet at han anser muslimer være en utsatt gruppe i Norge, og at han er bekymret for sikkerheten til norske moskeer.

– Beredskapen er bra, men sikkerheten er vi bekymret for. Det er mye negativt fokus på islam og muslimer og det gjør også noe med at man må vurdere sikkerheten til moskeer. Islamsk Råd Norge har flere ganger tatt opp dette spørsmålet.

Asfa hevder videre at det andre steder i Europa vandaliseres og settes fyr på moskeer, men at man i Norge ikke har opplevd dette.

– Vi har registrert at flere moskeer i Europa har blitt satt fyr på og vandalisert. Vi har hittil vært skånet for dette i Norge, og opplever dette som skremmende og vi håper vi ikke får en liknende utvikling som vi har sett i Europa.

Kilde:
Kvinne forsøkte å tenne på moské på 17. mai